comment1346

Femeile care iau acetaminofen (paracetamol) în timpul sarcinii riscă să aibă copii cu tulburări comportamentale

Femeile care iau paracetamol (acetaminofen) în timpul sarcinii riscă să aibă copii cu tulburări de comportament, sugerează un studiu.

COMENTARIU

Studiile demonstrează că paracetamolul prezintă numeroase riscuri pentru sănătate pentru bebeluși și copii. Un studiu publicat în 2016 a constatat că bebelușii expuși la medicament au mai multe șanse de a dezvolta astm. Efectuată de cercetători din Norvegia și Marea Britanie, analiza a constatat că administrarea de paracetamol în timpul sarcinii sau administrarea lui la bebeluși în timpul copilăriei este asociată cu dezvoltarea astmului la copil câțiva ani mai târziu. Cercetările publicate în 2018 au arătat că, atunci când este administrat copiilor mici, medicamentul poate de fapt dubla riscul de astm.

Un alt studiu recent a constatat că utilizarea paracetamolului în timpul sarcinii poate provoca anomalii nocive ale hormonilor sexuali, expunând potențial bebelușii nenăscuți în pericol. Și într-un exemplu îngrijorător al modului în care utilizarea produselor farmaceutice poate afecta nu doar pacienții înșiși, ci chiar și descendenții acestora, cercetările au arătat că femeile care iau paracetamol în timpul sarcinii își pot face nepoții infertili.

Află mai multe despre faptul că medicii subestimează pericolele paracetamolului citind acest articol de pe site-ul nostru

Află despre modul în care microelementele nutritive pot reduce afectarea ficatului cauzată de paracetamol citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/09/women-taking-paracetamol-acetaminophen-in-pregnancy-risk-children-having-behavior-problems/

Publicat cu permisiune