comment1219

Femeile cu aport ridicat de vitamina C prezintă risc scăzut de a dezvolta diabet gestaţional

Cercetătorii din China au descoperit că femeile însărcinate cu un consum alimentar mai mare de vitamina C sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta diabet gestaţional

COMENTARIU

Publicarea acestui studiu chinezesc vine în urma  cercetărilor din Australia, care au demonstrat recent că suplimentele zilnice de vitamina C pot reduce nivelurile crescute de zahăr din sânge la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

Cu toate acestea, chiar înainte de publicarea acestor studii, nu exista nici o îndoială că vitamina C joacă un rol important în prevenirea și controlul diabetului. În capitolul 7 al cărții sale revoluționare, De ce animalele nu fac infarct…dar oamenii, da!, Dr. Rath rezumă un studiu de caz clinic care ilustrează modul în care pacienții diabetici își pot reduce semnificativ necesarul zilnic de insulină, crescând aportul de vitamina C. la Universitatea Stanford din California, autorul principal al studiului, Dr. JF Dice, a fost, de asemenea, pacientul diabetic care a constituit subiectul procesului.

La începutul studiului, Dr. Dice își injecta 32 de unități de insulină pe zi. În următoarele trei săptămâni, el și-a crescut treptat aportul zilnic de vitamina C până când, până în ziua 23, a ajuns la 11 grame pe zi. În acest moment, necesarul de insulină al Dr. Dice scăzuse de la 32 de unități la 5 unități pe zi. Astfel, pentru fiecare gram suplimentar de suplimente alimentare cu vitamina C, el a putut economisi aproximativ 2,5 unități de insulină.

Află mai multe despre tratamentul natural al diabetului citind acest articol de pe site-ul nostru.

Află mai multe despre importanţa microelementelor nutritive în sarcină citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa:  https://www.dr-rath-foundation.org/2019/03/women-with-higher-vitamin-c-consumption-less-likely-to-develop-diabetes-in-pregnancy/

Publicat cu permisiune