Femeile suferă mai multe efecte secundare ale chimioterapiei decât bărbații

Un nou studiu a ajuns la concluzia că femeile bolnave de cancer care fac tratament cu chimioterapie suferă mai multe efecte secundare toxice decât bărbații. Prezentat la conferința Societății Europene de Oncologie Medicală (European Society for Medical Oncology, ESMO) de la Munchen, Germania, studiul a analizat date din 4 studii clinice randomizate controlate, desfășurate în Marea Britanie și Australasia. S/a constatat că, spre deosebire de bărbați, femeile au experimentat niveluri semnificativ mai ridicate ale efectelor precum greața și vărsăturile, prezentând de asemenea o probabilitate crescută de a manifesta simptome de toxicitate severă. Departe însă de a conștientiza faptul că chimioterapia ucide atât celulele canceroase, cât și celulele sănătoase, fără a face deosebire între ele, cercetătorii au concluzionat doar că sunt necesare cercetări suplimentare în privința impactului tratamentului și toxicității la femei.

Cele 4 studii clinice analizate în cadrul acestui studiu s-au referit la combinațiile de chimioterapie administrate pacienților care sufereau de cancer de esofag și stomac, în stadiu avansat. Cercetătorii au analizat date de la 1654 pacienți dintre care 80% bărbați și 20% femei. În plus față de nivelurile crescute ale simptomelor de grață și vărsături, ei au descoperit că femeile erau mult mai predispuse decât bărbații la a manifesta diaree, ulcerații la nivelul cavității bucale și căderea părului.

Medicina celulară face posibilă Victoria Asupra Cancerului

Adevărata tragedie a studiului prezentat la conferința ESMO este aceea că, în pofida recunoașterii extremei toxicități a tratamentelor cu chimioterapie, acesta nu face nicio mențiune despre faptul că există deja o descoperire revoluționară în domeniul prevenției naturale, controlului și eradicării cancerului, atât în rândul bărbaților cât și al femeilor. Necunoscute majorității bolnavilor de cancer din întreaga lume, descoperirile inițiale care au dus la această piatră de hotar în domeniul științific au fost făcute cu peste două decenii în urmă de Dr.Matthias Rath.

Până la sfârșitul anului 2001, în cadrul lucrărilor conduse de Dr.Aleksandra Niedzwiecki, cercetătorii de la Institutul de Cercetare Dr.Rath obținuseră deja prima confirmare științifică a faptului că pașii cheie în dezvoltarea cancerului pot fi controlați pe cale naturală, prin utilizarea microelementelor nutritive. Cercetătorii au publicat ulterior această informație salvatoare de vieți printr-un articol pe o întreagă pagină în USA Today, ziarul cu cea mai mare circulație din lume, în rândul vorbitorilor de limbă engleză. De atunci institutul a publicat nenumărate alte studii care au demonstrat eficiența microelementelor nutritive împotriva cancerului. Pe baza acestor rezultate, este demonstrat științific faptul că abordările bazate pe microelemente nutritive pot bloca toate mecanismele cheie care fac din cancer o boală mortală.

După cum este documentat în cartea Victorie asupra cancerului, s-a demonstrat că terapiile care utilizează puterea sinergiei microelementelor nutritive, conform medicinei celulare, au reușit să inhibe multiplicarea celulelor canceroase și creșterea tumorilor, răspândirea cancerului (metastază), formarea de vase de sânge în tumori (angiogeneză), ca și inducerea morții naturale a celulelor canceroase (apoptoză). Ca rezultat al acestei munci, cercetările extensive desfășurate de oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr.Rath au dovedit fără îndoială faptul că o anumită combinație de microelemente nutritive – printre care vitamina C, aminoacizii lizină și prolină și extractul de ceai verde – lucrează împreună în mod sinergic și sunt eficiente în controlul a peste 20 de tipuri diferite de cancer.

Cum cercetări desfășurate individual arată acum că, în anumite spitale, în decurs de 30 de zile de la începerea tratamentului, chimioterapia ucide până la 50% din pacienți, afirmațiile false și ostentative ale susținătorilor situației existente că această terapie toxică ar fi într-adevăr un tratament pentru cancer, nu mai sunt credibile. Cu cât mai mulți pacienți află aceste lucruri și înțeleg că o lume fără cancer este posibilă, cu atât mai repede vor întoarce spatele acestor tratamente toxice și vor alege să își ia sănătatea în propriile  mâini. În ultimă instanță, deși participanții la conferința ESMO poate încă nu înțeleg, obținerea unei lumi fără cancer depinde în aceeași măsură de pacienți, ca și de medici și oameni de știință.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/10/study-finds-female-cancer-patients-suffer-more-toxic-side-effects-from-chemotherapy/

Publicat cu permisiune