Preventing A Third World War 960x540 1

Forţele corporatiste din spatele conflictului din Ucraina sunt aceleaşi ca şi în cazul celor două Războaie Mondiale

Cum atenția globală se concentrează din ce în ce mai mult asupra aprofundării crizei din Ucraina, bătaia constantă a tobei de război devine din ce în ce mai auzită cu fiecare zi care trece. Dacă lumea vrea să evite căderea în abisul unui alt conflict global catastrofal, este esențial pentru noi să învățăm și să înțelegem lecțiile istoriei. Deși, fără îndoială, există mulți factori care au condus lumea în acest moment critic în timp, unul dintre cei mai importanți continuă să fie ignorat de mijloacele de informare în masă. În ciuda a ceea ce ni se spune, forțele motrice corporatiste din spatele crizei actuale sunt exact aceleași care au dus la cele două războaie globale anterioare.

Nu este o coincidență că escaladarea crizei din Ucraina vine într-un moment în care, tocmai când lumea începe să renunţe la combustibilii fosili poluanți, creșterea prețurilor la energie obligă milioane de oameni să aleagă între a pune mâncare pe masă și a-și încălzi casele. Nici nu este o coincidență că escaladarea către război coincide cu vaccinurile experimentale COVID-19 pe bază de ARNm și ADN  care direcționează profiturile vertiginoase către buzunarele umflate ale industriei farmaceutice.

Este deja clar că o tranziție globală de renunţare la combustibilii fosili va decima modelele de afaceri actuale ale producătorilor de petrol și gaze. Dar ceea ce este mai puțin înțeles este că profiturile industriei farmaceutice sunt acum la fel de amenințate. Înainte de pandemia de COVID-19, modelele de afaceri ale firmelor farmaceutice erau în pragul declinului terminal. Până în 2018, cercetătorii care examinau industria preziceau că scăderea ratelor de succes în dezvoltarea de noi medicamente, creșterea costurilor testelor clinice și creșterea concurenței din partea producătorilor de medicamente generice mai ieftine s-ar putea combina în curând pentru ca producția farmaceutică să nu mai fie o afacere profitabilă.

Combinați acest lucru cu o conștientizare tot mai mare a potenţialelor riscuri și a pericolelor dovedite ale vaccinurilor experimentale COVID-19 de astăzi și cu faptul că abordări eficiente, sigure și nebrevetabile pentru controlul bolilor infecțioase, bolilor cardiovasculare și cancerului cu vitamine și alte substanțe naturale acum există, și devine limpede că urmează o tranziție viabilă de îndepărtare de medicina bazată pe produse farmaceutice. La fel ca omologii lor din industria petrolului și gazelor, totuși, modelele de afaceri ale firemelor farmaceutice ar fi decimate de o astfel de dezvoltare. Această posibilitate face criza din Ucraina cu atât mai periculoasă, cu cât istoria ne arată că companiile petroliere și de medicamente au avut în trecut legături strânse cu declanşarea războaielor globale.

Lecţiile istoriei

Paralelele dintre criza actuală și evenimentele care au dus la cele două războaie mondiale precedente merg cu mult înainte de inițierea lor pe pământ european. Documentele oficiale ale procesului de la Nürnberg din 1947-1948 împotriva infamului cartel IG Farben demonstrează că firmele petroliere și farmaceutice au fost principala forță economică din spatele celui de-al Doilea Război Mondial. Cu preţul vieţii a peste 60 de milioane de oameni, adevărul este că cel de-al Doilea Război Mondial a fost planificat și finanțat în principal de IG Farben, un cartel corporatist format din firmele germane Bayer, BASF, Hoechst și altele. Ambiția lor comună era să obțină controlul piețelor globale de petrol și medicamente și să elimine, prin forță, orice concurență.

O altă paralelă istorică poate fi văzută în experimentele medicale criminale desfăşurate forţat asupra deținuților nevinovați din lagărele de concentrare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Aceste experimente au implicat utilizarea de vaccinuri și medicamente periculoase produse de Bayer, Hoechst și alte companii IG Farben. Unele dintre substanțele chimice utilizate în aceste teste mortale au continuat să aducă producătorilor lor câştiguri de miliarde de dolari, devenind prima generație de așa-numite medicamente pentru „chimioterapie”. Aplicarea obligatorie a vaccinurilor experimentale împotriva COVID-19 asupra oamenilor nevinovați repetă astfel o istorie înfricoșătoare ale cărei lecţii se pare că lumea încă nu le-a învăţat.

Firmele cartelului IG Farben au jucat, de asemenea, roluri cheie în declanşarea Primului Război Mondial. Proprietarul brevetului pentru iperită (gazul de muștar) și alți agenți de război chimic folosiți în acest război a fost Bayer, de exemplu. În mod clar, profitul marilor corporații din moartea și distrugerea războiului are o istorie care merge înapoi mult mai departe în timp decât cred majoritatea oamenilor în zilele noastre.

Tiparul Europei de astăzi își are originile în cele două războaie mondiale

Scopul oficial al acţionarilor corporatişti şi politici ai Germaniei în Primul Război Mondial a fost cunoscut sub numele de „Programul din septembrie” și a fost publicat în septembrie 1914, la doar câteva săptămâni după izbucnirea inițială a războiului. Cancelarul german de atunci Theobald von Bethmann-Hollweg a rezumat-o astfel:

„Scopul nostru este să punem în aplicare o UNIUNE ECONOMICĂ  EUROPEANĂ CENTRALĂ cu reglementări vamale comune care să includă Franța, Belgia, Olanda, Danemarca, Austro-Ungaria, Polonia și, eventual, Italia, Suedia și Norvegia.

Această Uniune – sub conducerea Germaniei – trebuie să stabilizeze dominația economică a Germaniei asupra Europei Centrale.”

Deși Germania fost, în final, învinsă, planul nu a fost abandonat. În schimb, doar două decenii mai târziu, a devenit obiectivul economic central al celui de-al Doilea Război Mondial. Dovada acestui lucru a venit în timpul procesului de la Nürnberg din 1947-1948 menționat anterior, împotriva cartelului IG Farben. Discutând acuzațiile împotriva lui Fritz ter Meer, unul dintre directorii superiori ai IG Farben, consilierul său juridic a recunoscut că conceptul de „Zonă Economică Europeană Totală” a modelat obiectivele de război ale clientului său.

Alte dovezi ale obiectivelor economice și politice reale ale celui de-al Doilea Război Mondial pot fi găsite într-o carte din 1941 scrisă de Arno Sölter, șeful „Institutului Central de Cercetare pentru Ordinea Economică Națională și Economia Sferei Lărgite” nazist din Dresda, Germania. Institutul lui Sölter a fost unul dintre birourile oficiale de planificare economică pentru coaliția nazişti/IG Farben. Intitulată „The Greater Sphere Cartel – An Instrument of Industrial Market Order in a New Europe”, cartea sa conţine planul a ceea ce va deveni mai târziu structura Uniunii Europene (UE). Sölter descrie în mod specific concepte precum „Comisia Europeană – organismul executiv neales al Europei – și sistemul așa-numitelor „Directive” prin care sunt impuse legile continentului.

După cel de-al Doilea Război Mondial, arhitecții cheie ai ceea ce urma să devină UE au fost recrutați dintre aceiași tehnocrați care proiectaseră planurile pentru o Europă postbelică sub controlul Germaniei naziste. Unul dintre cei mai proeminenţi  a fost Walter Hallstein, un avocat care reprezentase guvernul nazist în negocierile oficiale de stat. În ciuda faptului că a susținut public legile rasiale de la Nürnberg, care exclueau evreii germani de la cetățenia Reichului și le interziceau să se căsătorească sau chiar să aibă relații sexuale cu persoane de sânge german sau înrudit, Hallstein a fost numit președinte fondator al Comisiei Europene în 1958.

Istoria se repetă

Odată ce se înțelege istoria ascunsă pe care a fost construită UE, pericolele mai ample ale crizei din Ucraina sunt imediat evidente. Astăzi, la fel ca în trecut, extinderea piețelor globale pentru cele mai mari corporații multinaționale rămâne esențială pentru obiectivele UE. Nu este așadar o coincidență faptul că cele mai puternice voci din împingerea către război vin din Germania și Franța, cu sprijinul Statelor Unite și al Regatului Unit. Împreună, acestea sunt patru dintre cele mai bogate și mai puternice țări exportatoare de produse farmaceutice.

Nu este de mirare că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a răspuns la descoperirea variantei Omicron spunând că este timpul să se ia în considerare ca vaccinarea împotriva COVID-19 să fie obligatorie în Europa. Departe de a fi o chestiune de protejare a cetățenilor europeni, declarația ei vizează mult mai mult protejarea viitorului industriei farmaceutice și extinderea profiturilor acesteia. Oricine se îndoiește de această nevoie pur și simplu se întreabă de ce planurile europene pentru pașapoartele de vaccin erau deja în vigoare cu 20 de luni înainte de pandemia COVID-19. Așa cum au făcut arhitecții UE în trecut, succesorii lor de astăzi joacă un joc pe termen lung. De aceea, prevenirea războiului de astăzi înseamnă să împiedicăm istoria să se repete.

Află mai multe despre evenimentele istorice menţionate în acest articol citind cartea noastră „Rădăcinile naziste ale Bruxelles UE”

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/02/preventing-a-third-world-war-the-corporate-driving-forces-behind-the-crisis-in-ukraine-are-the-same-ones-that-led-to-world-wars-one-two/

Publicat cu permisiune