Franța va interzice aditivul alimentar E171, începând din 2020

Franța va interzice, începând din 2020, utilizarea E171, un aditiv alimentar foarte răspândit, după ce anumite studii au dat la iveală potențiale riscuri asupra sănătății consumatorilor.

COMENTARIU

Utilizat frecvent în alimente precum dulciurile și produsele de patiserie, aditivul alimentar E171 constă din oxid de titan. Cercetări recente au arătat că oxidul de titan traversează bariera intestinală a animalelor generând tulburări ale sistemului imunitar. S-a demonstrat de asemenea că această substanță are un rol și în inițierea și susținerea stadiilor incipiente ale cancerului de colon.

Deși este posibil ca unii aditivi artificiali să fie teoretic siguri dacă sunt consumați în cantități infime și izolați unii de alții, realitatea este că nu s-a acordat atenție substanțială, din partea autorităților naționale și globale din domeniul sănătății, faptului că astfel de substanțe nu sunt consumate izolat ci împreună cu altele. Cu alte cuvinte, efectul cumulativ pe termen lung pe care îl are consumul de multiple substanțe chimice și aditivi artificiali asupra sănătății umane, continuă să fie ignorat, la scară mare.

Nu întâmplător, mulți dintre acești aditivi artificiali sunt produși de aceleași companii chimice și farmaceutice care doresc interzicerea suplimntelor cu vitamine și introducerea OMG cu forța în farfuriile noastre. Și, ca și în cazul medicamentelor farmaceutice și semințelor MG, principalul motiv pentru care aceste substanțe există este faptul că ele pot fi brevetate. Obținerea unui brevet pentru o anumită substanță este echivalentă cu obținerea unui pașaport către profituri mari pe seama acesteia.

Află cum Danemarca a confirmat pericolul amestecului de substanțe chimice din alimente citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/04/france-to-ban-food-additive-e171-from-next-year/

Publicat cu permisiune