DFN L 0828 coronavirusstock 01

Imunitatea de turmă „imposibilă”, variante ale virusului rezistente la vaccin „inevitabile”

Într-o recentă reuniune extrem de clarificatoare e a Grupului parlamentar al tuturor partidelor din Marea Britanie pentru Coronavirus, parlamentarii au fost avertizați de oamenii de știință că ideea așa-numitei „imunităţi de turmă” care ar putea fi atinsă prin vaccinurile împotriva COVID este „mitică”. Parlamentarii au fost, de asemenea, informați că apariția variantelor rezistente la vaccinuri ale virusului este o „inevitabilitate absolută”. Deputatul liberal-democrat Layla Moran, președintele grupului, a comentat ulterior: „Dovezile îngrijorătoare pe care le-am auzit astăzi sugerează că, având în vedere apariția unor noi variante, inclusiv a celor rezistente la vaccinuri, obținerea imunității de turmă este doar un vis”. Ea a adăugat că: „Miniștrii trebuie să își reevalueze abordarea și să vină cu un plan nou și cuprinzător, pe termen lung.”

Descriind imunitatea de turmă la COVID ca fiind „mitică” și avertizând că nu ar trebui construit un program de vaccinare în jurul acestei idei, profesorul Andrew Pollard, conducător al Comitetului Mixt pentru Vaccinare și Imunizare (Joint Committee on Vaccination and Immunization, JCVI) din Marea Britanie, a declarat grupului că, deşi vaccinurile ar încetini transmiterea virusului, varianta Delta poate infecta în continuare persoanele vaccinate. Acest lucru înseamnă că suntem într-o situație în care obținerea imunității de turmă „nu este o posibilitate”, a spus el.

Profesorul Pollard a sugerat, de asemenea, că vaccinarea copiilor nu ar contribui la stoparea răspândirii virusului în rândul persoanelor care erau cel mai probabil să se îmbolnăvească grav în urma contractării acestuia. Până în prezent, argumentul pentru vaccinarea copiilor s-a bazat în mare parte pe ideea că acest lucru i-ar împiedica să infecteze adulții vulnerabili. Dar, având în vedere că riscul de boli grave și deces din cauza virusului este extrem de scăzut la copii, o astfel de strategie ar însemna în mod eficient utilizarea lor ca paravan uman pentru protecţia adulţilor. Având în vedere lipsa datelor de siguranță pe termen lung și efectele secundare cunoscute ale vaccinurilor împotriva COVID-19, moralitatea utilizării copiilor în acest mod a fost pusă la îndoială, pe scară largă.

Şi alți oameni de știință au susținut opinia lui Pollard, şi anume că atingerea imunității de turmă împotriva COVID-19 nu este posibilă. Profesorul Paul Hunter, specialist în microbiologie medicală de la Universitatea East Anglia din Marea Britanie, i-a avertizat pe deputați că apariția variantelor de COVID-19 capabile să evite vaccinurile este „absolut inevitabilă”. Ilustrând acest lucru, cea mai recentă actualizare de la Public Health England arată că 34,9% dintre pacienții spitalizați în prezent cu COVID-19 au fost deja vaccinaţi cu două doze. Varianta Delta reprezintă în prezent aproximativ 99% din cazurile în Marea Britanie și este acum tulpina dominantă la nivel mondial.

Profesorul Hunter și-a exprimat de asemenea îndoiala cu privire la necesitatea vaccinării copiilor. Afirmând că în jur de 80-90% dintre tinerii de 17 ani din Marea Britanie  și aproximativ 50% dintre adolescenții mai tineri au fost deja expuși la virus, el a întrebat: „De ce vaccinăm o grupă de vârstă din care marea majoritate  deja a avut virusul și s-a vindecat? ”

În cele din urmă, dovezile prezentate acestui grup parlamentar al tuturor partidelor din Marea Britanie reconfirmă poziția Fundației de Sănătate Dr. Rath conform căreia o abordare bazată exclusiv pe vaccinuri nu este răspunsul la pandemie. Guvernele care încearcă să evite supunerea cetățenilor lor la riscurile vaccinurilor împotriva COVID-19 ar trebui să se orienteze, în schimb, spre domeniile nutriției și medicinei celulare.

Studiile publicate de oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr. Rath în iulie și august 2020 arată că anumite combinații specifice de microelemente nutritive sunt capabile să blocheze intrarea coronavirusului în celulele umane. Profitând de proprietățile antivirale ale vitaminei C și ale altor compuși naturali, mecanismele cheie ale infecției cu coronavirus pot fi controlate atât în mod eficient, cât și în siguranță.

Deşi cu siguranţă parlamentarul Layla Moran are dreptate în legătură cu faptul că este necesar un plan cuprinzător, pe termen lung, de gestionare a pandemiei, atât ea cât şi colegii ei ar putea fi surprinşi să afle că există deja elementele ştiinţifice necesare elaborării unui astfel de plan. Cum deja şi oamenii de ştiinţă încep să recunoască limitele vaccinurilor împotriva COVID-19, este timpul ca guvernele să ia în considerare alternativele.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/08/uk-scientists-warn-covid-herd-immunity-impossible-vaccine-resistant-virus-variants-inevitable/

Publicat cu permisiune