pesticiden

În Franţa, utilizarea pesticidelor „a explodat” în ultimul deceniu

„Agricultorii francezi au crescut utilizarea pesticidelor cu 25% în ultimul deceniu, a constatat o anchetă condusă de organizația de mediu La Fondation Nicolas Hulot. Creșterea a avut loc în ciuda obiectivului țării de a reduce utilizarea pesticidelor cu 50% până în 2025.” [Sursa: connexionfrance.com]

COMENTARIU

Utilizarea în creștere a pesticidelor în Franța are efecte catastrofale asupra mediului. Cercetările publicate în 2018 au constatat că zeci de specii de păsări și-au văzut scăderea numărului în țară, în unele cazuri cu două treimi, deoarece insectele cu care se hrănesc au dispărut.

Oamenii de știință au descoperit tendințe similare pe continentul european, estimând că insectele zburătoare au scăzut cu 80%, iar populațiile de păsări cu peste 400 de milioane. Prin urmare, în mod semnificativ, au fost găsite reziduuri de pesticide în 83% din solurile din Europa și în 166 de combinații diferite de pesticide. Poluarea cu pesticide a râurilor este acum larg răspândită în Europa.

Află despre cercetările ştiinţifice care confirmă din ce în ce mai mult beneficiile hranei organice, fără pesticice, asupra sănătăţii, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/02/use-of-pesticides-has-exploded-in-france-in-past-decade/

Publicat cu permisiune