Erythrit

Îndulcitor artificial comun, asociat cu riscul crescut de infarct miocardic şi accident vascular cerebral

„Noile cercetări arată că eritritolul, un îndulcitor artificial popular, este asociat cu un risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral”.
[Sursa: medicalxpress.com]

COMENTARIU

Eritritolul nu este singurul îndulcitor artificial care este asociat un risc crescut de boli cardiovasculare. Cercetările publicate în 2022 au descoperit că aportul mai mare al altor îndulcitori, precum aspartamul, acesulfamul de potasiu și sucraloza, sunt asociate în mod similar cu un risc mai mare de boli coronariene și cerebrovasculare.

Dintre toți îndulcitorii artificiali, aspartamul este de departe cel mai utilizat. Găsit în mii de produse alimentare din întreaga lume, inclusiv în băuturile răcoritoare dietetice, cercetările au indicat în mod clar că are efecte cancerigene și poate provoca tulburări neurologice și comportamentale. În special, prin urmare, o analiză independentă a evaluării riscului de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a acestei substanțe chimice a ridicat îndoieli serioase cu privire la siguranța sa.

Publicată în 2019 de oamenii de știință de la Universitatea Sussex din Marea Britanie, analiza independentă arată că, din 73 de studii care indică că aspartamul ar putea fi dăunător, evaluarea EFSA a ignorat rezultatele fiecăruia. În schimb, EFSA a clasificat ca fiind de încredere 84% dintre studiile care susțin că nu există nicio dovadă că îndulcitorul ar face rău. Având în vedere acest grad aparent de părtinire și deficiențele tuturor evaluărilor oficiale anterioare ale riscurilor generate de această substanță chimică, oamenii de știință din Marea Britanie susțin că ar fi prematur să se concluzioneze că aspartamul este acceptabil de sigur.

Află mai multe despre pericolele aspartamului, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2023/04/review-concludes-vitamin-d-may-reduce-mortality-risk/

Publicat cu permisiune