profit pharma

Industria farmaceutică încă face profituri absurde de pe urma pandemiei

“Se estimează că Pfizer va câștiga peste 50 de miliarde de dolari din medicamentele sale pentru COVID în acest an.. ” [Sursa: jacobinmag.com]

COMENTARIU

După cum descrie acest articol din Jacobin, cu vânzări de 37 de miliarde de dolari în 2021, vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 a devenit cel mai profitabil medicament din istorie. Anul acesta, firma speră să câștige 100 de miliarde de dolari, o sumă mai mare decât PIB-ul majorității țărilor de pe Pământ. Dar, după cum subliniază și articolul din Jacobin, acest venit este construit pe baza unui profit nemilos. Pentru a ilustra acest lucru, se spune că prețul de vânzare al vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 este cu până la 440 la sută mai mare decât prețul său de cost.

Dar Pfizer nu este singur în astfel de profituri. În realitate, industria farmaceutică de 1,5 trilioane de dolari pe an este o industrie de investiții condusă de profiturile pe care le face pentru acționarii săi. Spre deosebire de ceea ce încă mai presupun mulți oameni, îmbunătățirea sănătății umane nu este forța sa motrice. Menținerea existenței bolilor și creșterea incidenței acestora sunt condiţii preliminare pentru creșterea financiară a industriei farmaceutice. Eradicarea efectivă a bolilor este incompatibilă și diametral opusă intereselor pe termen lung ale companiilor de medicamente.

Află mai multe despre filosofia de afaceri lipsită de scrupule a industriei farmaceutice citind Legile Industriei Farmaceutice de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/05/pharma-industry-still-making-absurd-profits-from-the-pandemic/

Publicat cu permisiune