Locuirea în apropierea terenurilor agricole poate crește semnificativ expunerea oamenilor la glifosat, ingredientul activ al ierbicidului Roundup, utilizat pe scară largă, arată o nouă cercetare.
[Sursa: medicalxpress.com]
COMENTARIU
Odată cu recunoaşterea de către Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului (IARC) a Organizației Mondiale a Sănătății, în 2015, a faptului că glifosatul este „probabil cancerigen pentru oameni”, afirmaţie în sprijinul căreia studiile au furnizat ulterior „dovezi convingătoare” că substanța chimică crește riscul de a dezvolta limfom non-Hodgkin, pericolele utilizării acestuia sunt acum clare. Întrucât cercetările l-au asociat, în plus, cu un risc crescut de naștere prematură, necesitatea retragerii glifosatului de pe piaţă este copleşitor de urgentă.
Ilustrand dimensiunea problemei, Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite permite acum de 50 de ori mai mult glifosat pe culturile de porumb decât în 1996. În 2015, în Statele Unite au fost folosite peste 220 de milioane de lire sterline (99,8 milioane de kg) de glifosat pe culturi de porumb și soia modificate genetic, alimente procesate cu glutamat monosodic (MSG), uleiuri vegetale, sirop de porumb bogat în fructoză și hrană pentru animale. Concluzia aici este că, cu cât folosim mai multe substanțe chimice periculoase pentru a ne cultiva alimentele, cu atât acestea sunt mai greu de evitat.
Pentru a afla mai multe despre efectele dăunătoare ale glifosatului, consultați acest articol de pe site-ul nostru web.
COMENTARIU
Publicat cu permisiune