În ultima săptămână a lunii martie 2020, Dr.Rath a publicat o Scrisoare Deschisă în peste zece limbi. În decurs de numai câteva zile aceasta a fost citită şi distribuită de mii de ori în întreaga lume.
În următoarele întrebări şi răspunsuri ne ocupăm de chestiuni care preocupă milioane de oameni de pe tot mapamondul.
Acest virus este periculos?
Ce pot face pentru a-mi întări sistemul imunitar?
Există vreun medicament farmaceutic care măreşte imunitatea organismului?
Câţi oameni din întreaga lume suferă de deficit de vitamine?
De ce animalele nu contractează virusul răspunzător de această pandemie?
De ce persoanele vârstnice prezintă un risc crescut?
De ce vârstnicii care locuiesc în cămine de bătrâni prezintă un risc deosebit?
De ce persoanele din zone metropolitane sunt expuse unui risc deosebit?
De ce persoanele cu afecţiuni cardiovasculare, diabet şi hipertensiune prezintă un risc deosebit?
De ce anumite ţări precum Italia şi Spania au fost afectate de timpuriu de pandemie?
De ce se răspândeşte pandemia acum în SUA?
De ce publicul larg află atât de puţine lucruri despre aceste conexiuni fundamentale?
Dar cu siguranţă medicul de familie sau medicii din spitale nu pot ignora această informaţie?
Medicina convenţională are medicamente sigure şi lipsite de efecte secundare pentru tratarea prezentei pandemii?
Da, dar numai pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbit. În afara măsurilor generale de igienă, întărirea propriului sistem imunitar este de departe cea mai importantă măsură pentru prevenirea infecţiilor virale.
Ce pot face pentru a-mi întări sistemul imunitar?
Sistemul de apărare al corpului nostru, sistemul imunitar, este determinat în principal de funcţionalitatea celulelor albe ale sângelui (leucocite). Formarea de leucocite noi şi funcţionale în măduva osoasă a corpului nostro este deci extrem de importantă în apărarea împotriva tuturor tipurilor de infecţii, în special infecţiile virale.
Cele mai importante stimulente pentru producţia şi funcţionarea celulelor sistemului imunitar al organismului nostru se găsesc în alimente. Printre acestea se numără vitaminele A, C, D, E, B2, B6 şi B12, acidul folic, fierul, seleniul şi zincul. Numeroase alte substanţe naturale precum extractul de ceai verde, curcuminul şi alte ingrediente din plante sunt de asemenea mijloace cu eficienţă dovedită în întărirea sistemului imunitar.
Printre toate aceste elemente nutritive, vitamina C joacă un rol deosebit de important, deoarece cantitatea medie necesară pentru obţinerea unei sănătăţi optime este cea mai mare dintre toate vitaminele. De aceea, un aport cronic scăzut al acestei vitamine are consecinţe deosebit de grave asupra sănătăţii.
Această informaţie este bine documentată în manualele de biologie şi biochimie. În niciun tribunal din lume, niciunui acuzat – fie el politician sau aşa-numit expert – nu i se va da dreptate atunci când va nega această informaţie.
Cum hrana noastră modernă a pierdut o mare parte din conţinutul său de vitamine din cauza pasteurizării, transportului, depozitării şi gătirii, se recomandă suplimentarea alimentaţiei zilnice cu suplimente nutritive îmbogăţite cu aceste substanţe naturale. Dacă acest lucru nu se întâmplă, organismul uman dezvoltă aproape întotdeauna deficienţe ale sistemului imunitar, ceea ce îl face deosebit de vulnerabil la virusuri şi alţi agenţi patogeni.
Legătura dovedită ştiinţific dintre deficitul de vitamine, sistemul imunitar slăbit şi susceptibilitatea la infecţii – inclusiv curenta pandemie – este rezumată în diagrama de mai jos:
Există vreun medicament farmaceutic care măreşte imunitatea organismului?
Nu.
Câţi oameni din întreaga lume suferă de deficit de vitamine?
Aproape toţi oamenii din lume suferă de un deficit cronic în aportul de microelemente nutritive, fapt care contribuie decisiv la dezvoltarea unei pandemii, adică o izbucnire a unei boli infecţioase, la nivel mondial.
Cu 20 de ani în urmă, Fondul pentru Copii al Naţiunilor Unite UNESCO a publicat o statistică în contextul iniţiativei VMD dând la iveală faptul alarmant că peste 2 miliarde de oameni din întreaga lume au suferit de un deficit cronic de microelemente nutritive la acea vreme, mai ales de vitamine şi minerale. De atunci, aportul de microelemente la nivel global s-a îmbunătăţit într-o oarecare măsură dar încă peste o jumătate din populaţia lumii de astăzi nu reuşeşte să aibă nici măcar un aport minim.
Pentru a preveni virusurile şi alţi agenţi patogeni să intre în corp şi pentru a avea succes în lupta împotriva acestor agenţi patogeni, organismele noastre consumă microelemente nutritive cu o viteză mai mare decât o fac în condiţii normale. Acest lucru înseamnă că în timpul unei epidemii aproape toată lumea dintr-o regiune afectată suferă de o lipsă relativă de microelemente nutritive, chiar dacă primesc un aport elementar de fructe şi legume proaspete.
Cum teoretic nimeni din lume nu este conştient de importanţa unui aport (crescut) de microelemente nutritive pentru contracararea bolilor infecţioase, izbucnirea unei pandemii – adică o epidemie la scară mondială – este aproape inevitabilă.
În concluzie: cea mai importantă explicaţie pentru actuala pandemie este un aport deficitar de microelemente nutritive, la scară globală, ceea ce are ca rezultat faptul că oamenii din întreaga lume au sisteme imunitare slăbite – ceea ce face ca infectarea să ajungă la scară mondială.
De ce animalele nu contractează virusul răspunzător de această pandemie?
Spre deosebire de oameni, majoritatea celorlalte fiinţe vii pot sintetiza vitamina C în organismul lor – fapt deosebit de important. De aceea, ele nu sunt dependente de obţinerea unui aport suficient de vitamina C prin alimentaţia zilnică pentru a se apăra împotriva virusurilor şi altor agenţi patogeni. Cât despre virusul care cauzează actuala pandemie, ştim că, deşi poate fi detectat şi la animale, în cazul lor nu duce la boală gravă sau moarte. O consecinţă inevitabilă a acestui fenomem este faptul că cercetătorii din întreaga lume caută cu disperare un model animal care să fie susceptibil de a fi grav infectat cu acest virus.
Acest fenomen este susţinut şi de faptul că virusul a fost acum detectat la in tigru – aflat într-o bună stare de sănătate – din grădina zoologică de la New York.
În cursul evoluţiei speciei umane, oamenii şi-au pierdut abilitatea de a converti moleculele de zahăr (glucoza) în vitamina C. Dacă nu primim suficient din această vitamină în alimentaţia noastră pe o perioadă lungă de timp, există consecinţe grave asupra sănătăţii. Dacă organismul este slăbit, virusurile şi alţi agenţi patogeni pot pătrunde şi se pot răspândi fără prea multe restricţii.
Acest lucru explică de ce există rapoarte despre animale infectate, dar boala se limitează la oameni – şi a devenit pandemie numai printre noi.
De ce persoanele vârstnice prezintă un risc crescut?
Un fapt care a fost observat pretutudindeni în cursul actualei pandemii este acela că mai ales vârstnicii ajung să fie infectaţi. Există o explicaţie ştiinţifică clară a acestui lucru: abilitatea sistemului digestiv uman de a absorbi microelemente nutritive din hrana obişnuită scade semnificativ odată cu înaintarea în vârstă.
Acest lucru înseamnă că, la oamenii vârstnici, chiar dacă alimentaţia lor zilnică conţine microelementele potrivite, un procent nesemnificativ din acestea trece din chimul intestinal prin stratul epitelial, în sânge.
De ce vârstnicii care locuiesc în cămine de bătrâni prezintă un risc deosebit?
Dacă alimentaţia zilnică conţine un aport necorespunzător de microelemente nutritive, rezultatul care decurge de aici poate fi un deficit nutriţional grav şi o susceptibilitate deosebit de mare la boli infecţioase.
Acest lucru explică de asemenea ratele crescute ale mortalităţii în căminele de bătrâni. În multe dintre aceste spaţii hrana este extrem de deficitară în legume şi fructe proaspete şi de aceea este complet lipsită de un aport corespunzător de microelemente nutritive.
De aceea, aşa numitul „fenomen al căminelor de bătrâni” în actuala pandemie are o explicaţie logică şi argumentată ştiinţific. Nu doar vârsta explică ratele crescute ale mortalităţii, ci combinaţia dintre vârsta înaintată şi un aport complet nepotrivit de microelemente nutritive în alimentaţia vârstnicilor care locuiesc în cămine.
Una dintre lecţiile cheie de învăţat din actuala pandemie este nevoia urgentă de îmbunătăţire a alimentaţiei în căminele de bătrâni, în special prin asigurarea de fructe şi legume sau suplimente alimentare. Fără aceste măsuri, milioane de vârstnici vor fi aproape complet lipsiţi de apărare împotriva viitoarelor epidemii. Oriunde este posibil, căminele de bătrâni ar trebui să îşi cultive propriile grădini de fructe şi legume pentru a îmbunătăţi aportul de hrană bogată în vitamine pentru locuitorii lor şi în acelaşi timp pentru a crea oportunităţi de activitate pozitivă şi variată.
De ce persoanele din zone metropolitane sunt expuse unui risc deosebit?
O altă observaţie privind actuala pandemie este rata crescută a mortalităţii în oraşele mari şi zonele metropolitane, precum New York City. Există o explicaţie suplimentară pentru acest lucru, care este direct legată de aportul deficitar de microelemente nutritive. În timp ce populaţia rurală este mai susceptibilă să aibă acces la fructe şi legume proaspete, alimentaţia oamenilor în oraşele mari constă aproape exclusiv din hrană procesată industrial. Pasteurizarea, conservele şi alte forme de procesare industrială a hranei distrug inevitabil multe dintre vitaminele şi alte microelemente prezente în mâncare.
În consecinţă, o mare proporţie din oamenii care locuiesc în zonele urbane suferă de deficit cronic de microelemente nutritive. De îndată ce există o ameninţare din partea anumitor virusuri sau altor agenţi patogeni, sistemul imunitar al milioanelor de oameni sunt compromise prin expunerea la aceste boli infecţioase fără o apărare eficientă.
De ce persoanele cu afecţiuni cardiovasculare, diabet şi hipertensiune prezintă un risc deosebit?
Statisticile pandemiei în Italia arată că peste 99% dintre pacienţii decedaţi sufereau de maladii pre-existente, în special boli cardiovasculare, inclusiv hipertensiune arterială şi diabet.
Este un fapt ştiinţific că majoritatea bolilor comune ale zilelor noastre, inclusiv bolile cardiovasculare, cancerul şi multe alte boli cronice sunt strâns legate de aportul de microelemente nutritive. Acum sunt peste 100.000 de studii ştiinţifice asupra ale acestei corelaţii, care pot fi accesate prin mari biblioteci medicale online precum Pubmed.gov.
Multe dintre aceste boli comune au un fundal genetic adică se manifestă mai des în cadrul familiilor. Existenţa unei predispoziţii ereditare nu duce neapărat la expresia unei boli. Aceşti declanşatori, numiţi şi transportatori, au fost intens cercetaţi în decursul deceniilor recente. Astăzi este clar că un deficit cronic al anumitor microelemente nutritive – în special printr-un deficit de microelemente nutritive menţinut pe termen lung în alimentaţia unei persoane – are o influenţă decisivă asupra transmisiei de la o predispoziţie genetică până la instalarea unei boli. De exemplu:
- Bolile cardiovasculare.Acest termen este utilizat în principal pentru descrierea arteriosclerozei – cunoscută şi sub denumirea de ateroscleroză – care este principala cauză a infarctelor miocardice şi accidentelor vasculare cerebrale. Încă din vremea călătoriilor pe mare ştim că o lipsă de fructe şi legume proaspete face ca vasele de sânge din organismul uman să devinp neetanşe şi să prezinte scurgeri din cauza epuizării vitaminei C. Organismul încearcă să repare aceste scurgeri prin intermediul depozitelor – similare cu sigilarea unei crăpături dintr-o casă cu mortar – pentru a preveni sângerarea prin pereţii vaselor de sânge, care poate duce la deces. Găseşti mai multe detalii despre acest lucru în cartea De ce animalele nu fac infarct, dar oamenii da
- Hipertensiunea arterială. Numeroase studii ştiinţifice au descoperit că pacienţii care suferă de hipertensiune arterială suferă de asemenea şi de o considerabilă lipsă de microelemente nutritive în sânge. În plus, mecanismele prin care deficitul de vitamine duce la o scădere a elasticităţii pereţilor arteriali – şi astfel la o creştere atât a ambelor valori ale tensiunii arteriale – sunt înţelese pe scară largă. Găseşti mai multe detalii în capitolul 4 „Hipertensiunea arterială” din cartea menţionată mai sus.
- Diabetul.Conexiunea dintre incidenţa aşa numitului diabet adult (diabet tip 2, insulinoindependent) şi deficitul de microelemente nutritive a fost de asemenea demonstrată ştiinţific. Imunodeficienţa, care apare aproape întotdeauna în legătură cu diabetul, este de înţeles pentru toată lumea. Printre altele, nivelurile ridicate ale zahărului în sânge duc la deteriorări funcţionale sau insuficienţă a celulelor organismului. În special celulele albe ale sângelui responsabile de apărarea corpului îşi pierd abilitatea de a se apăra eficient. Această legătură este explicată de asemenea în detaliu în capitolul „Diabet” din cartea menţionată mai sus.
De ce anumite ţări precum Italia şi Spania au fost afectate de timpuriu de pandemie?
Acest fenomen poate fi explicat de asemenea printr-o lipsă extinsă a microelementelor nutritive în zone mari ale populaţiei acestor ţări. Toate aceste ţări au un lucru în comun: au fost afectate în mod deosebit de criza economică (Italia şi Spania) şi de sancţiunile internaţionale (Iran) în deceniile recente.
Acolo unde apar crize economice de lungă durată, există eforturi deosebit de notabile asupra proviziilor de hrană, mai ales asupra disponibilităţii fructelor şi legumelor proaspete
În ceea ce priveşte clasa medie a locuitorilor acestor ţări, aceştia trebuie să decidă zilnic cum îşi cheltuiesc puţinii bani care le-au mai rămas. Dacă au dubii, vor alege hrana procesată industrial care este, de obicei, mult mai ieftină şi astâmpără foamea familiilor lor. Majoritatea oamenilor eşuează în a înţelege faptul că deficitul de microelemente nutritive din organism nu dă semnale de avertizare – cel puţin nu până în momentul când o boală începe să se dezvolte – pentru că nimeni nu le-a spus asta.
De ce se răspândeşte pandemia acum în SUA?
După dezvoltarea aşa numitei testări virale în masă, guvernul SUA a anunţat testarea la nivel naţional a populaţiei în privinţa virusului cauzator al pandemiei. Numărul în inevitabilă creştere al persoanelor infectate este acum folosit în mod greşit de unii aşa-numiţi „experţi” şi media asociată pentru a zugrăvi SUA ca fiind noul „epicentru” al pandemiei. Realitatea este că acolo unde se fac multe testări, numărul oamenilor pozitivi creşte de asemenea.
Pentru a ajusta numărul victimelor pandemiei în sensul creşterii acestuia, aceşti aşa-numiţi experţi nu mai disting între persoanele care au murit de boala virală şi cele care au murit de bătrâneţe dar au fost testate pozitiv la virus.
De ce publicul larg află atât de puţine lucruri despre aceste conexiuni fundamentale?
În majoritatea ţărilor din lume, sistemul de asistenţă medicală nu este un sector social crescut natural. A fost conceput şi construit în decursul ultimului secol şi este controlat şi până în zilele noastre de industria farmaceutică.
Ca industrie de investiţii cu profit anual de peste 1000 miliarde dolari, principalul obiectiv al acestei industrii nu este sănătatea oamenilor ci valoarea la bursă a corporaţiilor farmaceutice.
Recuperarea investiţiei (return on investment, ROI) în această industrie derivă din taxele de brevet pentru preparatele sintetice brevetabile. Acest lucru explică şi termenul „medicina brevetelor”.
Supravieţuirea acestei industrii de investiţii create artificial depinde de cât de eficient elimină competiţia nedorită din partea remediilor naturale eficiente – dar nebrevetabile.
Dar cu siguranţă medicul de familie sau medicii din spitale nu pot ignora această informaţie?
Influenţa „medicinei brevetelor” asupra universităţilor din aproape toate ţările, care a durat timp de decenii, a dus la faptul că medicii nu au învăţat în decursul instruirii lor aproape nimic despre impactul vitaminelor şi altor microelemente nutritive asupra sănătăţii.
Ca rezultat, în vieţile lor profesionale care adesea se întind pe decenii, medicii aplică rareori sau deloc această cunoaştere în tratamentul pacienţilor.
Medicina convenţională are medicamente sigure şi lipsite de efecte secundare pentru tratarea prezentei pandemii?
- Cloroquina, un produs al grupului BAYER care a fost dezvoltat cu decenii în urmă pentru combaterea malariei. Medicamentul este asociat cu efecte secundare grave şi adesea fatale, în special deces cardiac subit
- Remdesivir, un preparat brevetat al grupului Gilead, dezvoltat în vederea combaterii virusului Ebola (şi care a eşuat în această încercare). Preparatul este asociat cu hemoragii intestinale şi alte efecte secundare grave.
- Favipravir, un preparat brevetat al grupului Japanese Fujifilm. Această substanţă cauzează efecte secundare grave inclusiv malformaţii grave, iar în Wall Street Journal a fost asociat cu infamul medicament thalidomide.
Rezumat
Tăinuirea importanţei vitaminelor pentru întărirea sistemului imunitar, care a fost confirmată de peste 100.000 de studii, nu este o abatere oarecare – ea pune în pericol sănătatea şi viaţa a milioane de oameni.
Negarea sistematică a acestei informaţii de sănătate care ar putea salva vieţi – şi care este practicată în prezent de aşa-numiţii „experţi” şi politicienii nerăbdători să emită legi – este o crimă împotriva umanităţii.
Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/04/questions-and-answers-on-the-current-pandemic/
Publicat cu permisiune