Își primesc europenii cele ”5 pe zi*”?

Un studiu a dat la iveală faptul că oamenii din anumite țări europene consumă mult mai multe fructe și legume în decursul unei săptămâni obișnuite, decât cei din celelalte țări.

COMENTARIU

Chiar și pentru persoanele care consumă regulat cantități însemnate de fructe și legume, obținerea aportului necesar de vitamine, minerale și alte elemente nutritive nu este ușoară. Studii independente desfășurate în SUA, Canada, Marea Britanie, Olanda, Finlanda și alte țări au arătat scăderea substanțială a conținutului de elemente nutritive din hrana noastră, pe parcursul ultimelor decenii.

Principalul vinovat de această perspectivă îngrijorătoare este sărăcirea solului. Metodele agriculturii intensive moderne epuizează elementele nutritive esențiale din sol. Rezultatul inevitabil al acestui lucru este că fiecare generație succesivă de plante cu creștere rapidă și rezistente la boli este  mai puțin hrănitoare decât precedenta.

Pentru a afla mai multe despre acest subiect important citește articolul ”Ne putem lua din alimente toate vitaminele de care avem nevoie?” de pe site-ul nostru.

 

*slogan pentru numeroase campanii desfășurate în special în SUA pentru încurajarea consumului de 5 porții de fructe și legume pe zi. Mai multe detalii (în limba engleză) aici

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/04/are-europeans-getting-their-five-a-day/

Publicat cu permisiune