Johnson&Johnson, condamnat la plata de daune pentru efectele secundare ale unui medicament de uz psihiatric

Un tribunal din Pennsylvania a condamnat gigantul farmaceutic Johnson&Johnson la plata a 8 miliarde $ daune interese pentru omisiunea de a avertiza că unul din medicamentele sale de uz psihiatric poate cauza creşterea sânilor la bărbaţi..

COMENTARIU

Risperdal, medicamentul implicat în proces, este prescris pentru schizofrenie şi tulburare bipolară. Efectele secundare cunoscute includ ameţeli, oboseală, febră, dureri de cap, insomnii, dureri de stomac, consipaţie şi mâncărimi pe piele. De asemenea la anumiţi pacienţi se mai observă dificultăţi la înghiţire, spasme musculare şi schimbări de dispoziţie.

Spre deosebire de pericolele medicamentelor pentru schizofrenie şi alte boli mintale, studiile arată că abordările naturale bazate pe utilizarea microelementelor nutritive sunt atât sigure cât şi eficiente. O recenzie ştiinţifică publicată în 2017 arăta că suplimentarea terapiei cu vitamine B în doze mari poate reduce semnificativ simptomele schizofreniei, mult mai mult decât tratamentele antipsihotice standard utilizate separat. Publicat în Psychological Medicine, una dintre cele mai mari reviste de psihologie din lume,  tratamentele cu vitamine B în doze mari sau în combinaţii cu alte vitamine au fost în mod constant găsite eficiente în reducerea simptomelor psihiatrice. În schimb, dozele scăzute s-au dovedit ineficiente.

Alte cercetări arată că, în cazul persoanelor care experimentează un prim episod de psihoză, vitaminele B îmbunătăţesc concentrarea. În condiţiile din ce în ce mai multor dovezi privind rolul nutriţiei în schizofrenie şi psihoză, psihiatria nutriţională este considerată din ce în ce mai mult o speranţă pentru viitor. După cum mulţi medici şi cercetători cu deschidere lucrează în această zonă de pionierat a medicinei recunosc acum, cu cât vom putea controla mai bine problemele de sănătate mintală cu ajutorul abordărilor naturale sigure şi eficiente, cu atât mai repede vom progresa spre o lume mai sănătoasă şi mai fericită.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/10/jury-rules-johnson-johnson-must-pay-8-billion-in-damages-for-psychiatric-drug-side-effect/

Publicat cu permisiune