Johnson&Johnson știe demult despre azbestul ascuns în talcul pentru copii

Documente interne examinate de agenția de știri Reuters au arătat că Johnson & Johnson știa de decenii că talcul pentru copii pe care îl produce este într-o oarecare măsură contaminat cu azbest cancerigen, dar a ascuns această informație autorităților și publicului.

COMENTARIU

Pentru cititorii fideli ai site-ului nostru, știrea că Johnson & Johnson – una dintre cele mai mari corporații farmaceutice din lume – vindea cu bună știință talc pentru copii care conținea azbest cancerigen, nu este surprinzătoare.

Timp de mai bine de un secol, filosofia de afaceri a industriei farmaceutice s-a bazat pe principiul ”profit pe seama vieții”. Ca urmare a acaparării sectorului de sănătate publică al SUA în primii ani ai secolului 20 de către John D. Rockefeller, afacerea cu boala a industriei farmaceutice globale s-a dezvoltat până a ajuns cea mai  frauduloasă și înșelătoare afacere din istoria umanității.  Cum veniturile industriei depășesc acum un trilion$ pe an, interesele pacienților  cad pe un loc secundar, după cele ale investitorilor în companiile farmaceutice.

Industria farmaceutică nu este durabilă nu numai din punct de vedere economic, ci și al mediului înconjurător. Poluarea cauzată de medicamente afectează acum lanțurile trofice, sursele de apă și mediul. În acest domeniu, un studiu recent a descoperit aproape 70 de tipuri de medicamente farmaceutice diferite în insectele și păianjenii din zona râurilor de pe lângă Melbourne, Australia.  Aceasta ilustrează un alt motiv pentru a înlocui medicina bazată pe tratarea bolilor cu medicamente cu un sistem de asistență medicală preventivă care utilizează abordări de sănătate naturală sigure, netoxice, cu baze științifice. Poluarea farmaceutică devine rapid un pericol pentru sănătatea mediului înconjurător și trebuie abordată urgent de către autoritățile de sănătate la nivel local, regional, național și global.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/12/johnson-johnson-knew-for-decades-that-asbestos-lurked-in-its-baby-powder/

Publicat cu permisiune