Naamloos 1

Lansarea vaccinului Johnson&Johnson împotriva COVID-19, oprită din cauza riscului de tromboză

„Statele Unite, Africa de Sud și Uniunea Europeană vor opri temporar lansarea vaccinului Johnson & Johnson COVID-19, după ce au fost raportate că ar provoca cheaguri de sânge”. [Sursa: bbc.com]

COMENTARIU

Problemele cu vaccinul Johnson & Johnson COVID-19 urmează rapoarte conform cărora şi vaccinul AstraZeneca a fost asociat cu trombozele, precum și cu o afecțiune periculoasă a sângelui cunoscută sub numele de sindrom de scurgere capilară.

La fel ca în cazul vaccinului AstraZeneca, vaccinul Johnson & Johnson COVID-19 este ceea ce este cunoscut sub numele de vaccin pe bază de vector viral. Acest tip de vaccin folosește o versiune modificată a unui alt virus (vectorul) pentru a furniza instrucțiuni, sub formă de material genetic, către celulele corpului.

Cu toate acestea, multe aspecte ale răspunsului imun generat de vaccinurile pe bază de vectori virali nu sunt încă înțelese. Tehnica prezintă un risc de afectare a genelor care controlează creșterea celulelor dacă vectorul este încorporat într-o parte critică a codului ADN gazdă, ceea ce poate duce la consecințe grave.

Alte preocupări majore de siguranță pentru aceste vaccinuri se referă la posibilitatea de a induce producerea de anticorpi împotriva ADN-ului care duce la boli autoimune, la dezvoltarea toleranței la proteina virală introdusă prin ADN, precum și la impactul negativ al noilor adjuvanți moleculari asupra sănătății .

Află mai multe despre riscurile vaccinurilor împotriva COVID-19 citind acest articol scris de Dr.Aleksandra Niedzwiecki şi Dr.Rath.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/04/johnson-johnson-covid-19-vaccine-rollout-paused-over-blood-clots/

Publicat cu permisiune