Legătura dintre cancerul de colon și deficitul de vitamina E

O nouă meta-analiză a descoperit asocierea dintre cancerul de colon și nivelurile scăzute ale vitaminei E. Această analiză a fost publicată în revista Medicine (Baltimore) de către cercetători din China care au examinat studii în care au fost implicați 6431 participanți din peste 7 țări din întreaga lume. Concluzionând că la pacienții cu cancer de colon concentrațiile serice de vitamina E erau mai scăzute decât la persoanele care nu sufereau de această boală, cercetătorii sugerează că nivelurile scăzute ale acestei vitamine ar putea constitui un factor de risc pentru dezvoltarea bolii.

Analiza a cuprins 10 lucrări și 11 studii care au inclus 520 pacienți cu cancer de colon și 5981 persoane ca lot de control. Subliniind că acest tip de cancer (cunoscut și sub denumirea de cancel colorectal sau cancer intestinal) este cea de-a patra cauză a mortalității la nivel mondial, cercetătorii declară că, având în vedere numărul mare de participanți și calitatea studiilor examinate, ei consideră că aceste rezultate au o mare acuratețe.

Abordarea cancerului din perspectiva medicinei celulare

După cum vizitatorii fideli ai site-ului nostru web știu deja, Fundația noastră a scris mult despre limitele studiilor bazate pe microelemente nutritive individuale. Deși descoperirea asocierii dintre cancerul de colon și nivelurile scăzute ale vitaminei E este în concordanță cu descoperirea Dr.Rath conform căreia cauza primară a bolilor cronice este deficitul de microelemente nutritive pe termen lung, nu înseamnă că doar vitamina E singură poate preveni cancerul de colon. De fapt, nici măcar nu e obligatoriu ca toți pacienții cu cancer de colon să aibă niveluri scăzute de vitamina E. De pildă, cercetătorii chinezi, în timpul cercetărilor pe această temă, au descoperit că nivelurile scăzute de vitamina E au fost semnalate la pacienții europeni cu cancer de colon, nu însă și la cei asiatici.

Citește cartea revoluționară Victorie asupra cancerului.

Cercetările științifice desfășurate la Institutul de Cercetare Dr.Rath au demonstrat că, pentru o prevenire și un control optime ale cancerului, sunt necesare combinații specifice de microelemente nutritive, proiectate și echilibrate conform principiului sinergiei microelementelor nutritive. Prin utilizarea unor combinații stabilite științific, multe dintre mecanismele biochimice care fac din cancer o boală mortală pot fi abordate simultan și în mod eficient. În numeroase studii desfășurate la Institut sub conducerea Dr. Aleksandra Niedzwiecki, s-a arătat că vitamina C, lizina, prolina, extractul de ceai verde și alte componente importante de microelemente nutritive, când sunt prezente împreună în proporții sinergice, pot fi eficiente în stoparea metastazelor (răspândirea celulelor canceroase), diminuarea creșterii tumorilor și eliminarea celulelor canceroase fără lezarea celor sănătoase.

O revoluție în prevenirea și controlul cancerului

Pe baza rezultatelor acestei cercetări asupra microelementelor nutritive, și după cum și Dr.Rath și Dr. Niedzwiecki arată în revoluționara lor carte Victorie asupra cancerului, ne aflăm la un pas de o victorie care poate schimba lumea, în domeniul prevenției și controlului cancerului. Abordările medicinei nutriționale și celulare oferă bazele științifice pentru această transformare și vor remodela nu doar prevenția și controlul cancerului, ci și sistemele de asistență medicală în întregime.

În această situație, obținerea victoriei asupra cancerului la nivel global depinde acum în mod esențial de un singur factor: cât de repede se poate răspândi adevărul despre cancer? Cum anual apar 14 milioane de noi cazuri și aproximativ 9 milioane de decese cauzate de această boală și aceste cifre sunt în continuă creștere, nenumărate vieți depind direct de noi care putem distribui această informație cât mai rapid și cât mai pe larg posibil.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/09/new-meta-analysis-links-colon-cancer-to-low-levels-of-vitamin-e/

Publicat cu permisiune