Legătura dintre deficitul de vitamina K şi complicaţiile cauzate de coronavirus

Medicii din Olanda spun că aparent există o legătură între complicaţiile grave cauzate de coronavirus şi pacienţii cu niveluri scăzute ale vitaminei K. [Sursa: dutchnews.nl (Netherlands)]

COMENTARIU

Deficitul microelementelor nutritive esenţiale este un factor major care contribuie la o imunitate compromisă. Cercetări recente au descoperit, de exemplu, că persoanele cu niveluri scăzute ale vitaminei D prezintă un risc crescut de deces, în cazul infectării cu coronavirus.

Pentru întărirea imunităţii, asigurarea nivelurlor optime ale vitaminei C este deosebit de importantă. Mecanismele antivirale ale vitaminei C au fost demonstrate ştiinţific în cazul unei multitudini de virusuri care afectează oamenii. Printre exemple se numără virusul gripal, virusul herpetic şi virusul poliomielitei. La utilizarea în cazul virusului HIV, vitamina C s-a dovedit capabilă să inhibe cu până la 99% multiplicarea acestuia.

Vitamina C s-a dovedit de asemenea eficientă şi în cazul coronavirusului. În luna februarie a acestui an, au apărut primele rapoarte clinice de la clinici din China unde pacienţii grav infectaţi cu acest virus s-au recuperat după tratament cu doze mari de vtamina C. La fel, medicii din spitalele de stat din New York tratează acum pacienţii cu coronavirus cu doze mari de vitamina C.

Este clar că, dacă informaţia despre importanţa microelementelor nutritive în întărirea sistemului imunitar ar fi fost diseminată la nivel global în ultimele decenii, pandemia de coronavirus ar fi putut fi prevenită sau restrânsă rapid.

Accesează publicaţii ştiinţifice care demonstrează eficienţa vitaminelor, antioxidanţilor şi polifenolilor în susţinerea şi îmbunătăţirea imunităţii aici (în limba engleză)

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/06/doctors-in-netherlands-find-link-between-coronavirus-complications-and-lack-of-vitamin-k/

Publicat cu permisiune