Psoriasis Hands e1691068819226

Legătura dintre vitamina D şi gravitatea psoriazisului

Nivelurile de vitamina D ale unei persoane ar putea juca un rol important în gravitatea psoriazisului, potrivit unuia dintre cele mai mari studii de până acum.
[Sursa: medicalxpress.com]

COMENTARIU

Odată cu cercetările anterioare care arată că nivelurile de vitamina D la pacienții cu psoriazis sunt de șapte ori mai mici decât la persoanele sănătoase, există tot mai multe dovezi că acest microelement nutritiv poate juca un rol cheie în reducerea simptomelor bolii.

Pentru cel mai eficient tratament, totuși, elementele nutritive suplimentare sunt de asemenea importante. Ilustrând acest lucru, Dr. Institutul de Cercetare Rath a publicat un raport de caz impresionant al unei femei de 36 de ani care suferise de psoriazis sever de la 22 de ani. Boala era prezentă peste tot, cu excepția feței, iar pacienta folosea creme topice de 14 ani cu nici o îmbunătățire semnificativă.

În timp ce își continua tratamentul obișnuit, pacienta și-a îmbunătățit obiceiurile alimentare și a început să ia o combinație specifică de microelemente nutritive care conţinea vitamina C, lizină, prolină și altele în proporții sinergice. Aportul crescut de microelemente nutritive a ajutat la reducerea stresului oxidativ și a inflamației, precum și la îmbunătățirea răspunsului imun al organismului.

În timpul celei de-a doua luni de administrare a microelementelor nutritive, pacienta a început să observe că plăcile psoriazice de pe jumătatea superioară a corpului ei se vindecau. Îmbunătățirea a continuat și, deși leziunile de pe picioare au fost ultimele care s-au vindecat, la sfârșitul a șase luni pacienta a raportat vindecarea completă a tuturor plăcilor psoriazice.

Află mai multe despre beneficiile microelementelor nutritive în psoriazis, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2023/08/large-study-shows-link-between-vitamin-d-and-psoriasis-severity/

Publicat cu permisiune