„Comparativ cu realitatea industriei farmaceutice, cartea mea poate fi citită ca o carte poștală de vacanță”
John Le Carre, Autor
Principiile de bază care guvernează „afacerea cu boala” a industriei farmaceutice. Nu este în interesul financiar al industriei farmaceutice să prevină bolile comune – perpetuarea şi răspândirea bolilor este o precondiţie pentru creşterea financiară a industriei.
1
Industria farmaceutică este o industrie de investiţii condusă de profiturile acţionarilor săi. Îmbunătăţirea sănătăţii umane nu este forţa conducătoare a acestei industrii.
2
Industria farmaceutică de investiţii a fost creată în mod artificial şi dezvoltată strategic timp de peste un secol de către aceleaşi grupuri de investiţii care controlează industriile chimice şi petrochimice globale.
3
Marile profituri ale industriei farmaceutice se bazează pe noile medicamente brevetate. Aceste brevete permit, în esenţă, producătorilor de medicamente să definească în mod arbitrar profiturile pentru produsele lor.
4
Piaţa de desfacere pentru industria farmaeutică este corpul uman – dar numai atâta vreme cât acesta găzduieşte boala. De aceea, perpetuarea şi răspândirea bolilor este o condiţie preliminară pentru dezvoltarea industriei farmaceutice.
5
O strategie cheie pentru atingerea acestui scop este dezvoltarea medicamentelor care doar maschează simptomele, evitând vindecarea sau eradicarea bolilor. Aceasta explică motivul pentru care cele mai multe medicamente pe bază de reţetă care se comercializează astăzi nu au o eficienţă dovedită şi se adresează în special simptomelor.
6
Pentru a-şi extinde şi mai mult piaţa farmaceutică, companiile de medicamente caută continuu noi aplicaţii (indicaţii) pentru utilizarea medicamentelor pe care deja le comercializează. De exemplu pastila pentru durere fabricată de Bayer – Aspirina – este acum ingerată de 50 de milioane de cetăţeni sănătoşi ai SUA sub iluzia că aceasta va preveni infarctele miocardice.
7
O altă strategie cheie pentru a extinde pieţele farmaceutice este cauzarea de noi boli cu ajutorul medicamentelor. În timp ce maschează simptomele pe termen scurt, cele mai multe medicamente pe bază de reţetă luate de milioane de pacienţi ai zilelor noastre cauzează, pe termen lung, o mulţime de noi boli, ca rezultat al efectelor lor adverse cunoscute. De exemplu, se ştie că toate medicamentele pentru scăderea colesterolului disponibile la ora actuală pe piaţă măresc riscul de dezvoltare a cancerului – dar numai după ce pacientul a luat acel medicament timp de mai mulţi ani.
8
Efectele secundare letale cunoscute ale medicamentelor pe bază de reţetă sunt cea de-a patra cauză a mortalităţii în lumea industrializată, după decesele datorate infarctelor, cancerului şi accidentelor vasculare cerebrale (Journal of the American Medical Association, 15 aprilie 1998). Nici acest lucru nu este o surpriză, deoarece brevetele medicamentelor sunt emise în primul rând pentru noi molecule sintetice. Toate moleculele sintetice trebuie detoxifiate şi eliminate din corp, sistem care eşuează adesea, transformându-se într-o epidemie de efecte adverse şi mortale.
9
În timp ce promovarea şi expansiunea bolilor măresc piaţa industriei farmaceutice de investiţii, prevenirea şi tratarea cauzelor care se află la originea bolilor scad profitabilitatea pe termen lung; de aceea ele sunt evitate sau chiar obstrucţionate de către industrie.
10
Cel mai rău lucru este că eradicarea bolilor este prin natura sa incompatibilă, ba chiar diametral opusă intereselor industriei farmaceutice de investiţii. Eradicarea bolilor considerate acum ca potenţiale pieţe de desfacere pentru medicamente va distruge investiţii de miliarde de dolari şi eventual va elimina întreaga industrie.
11
Vitaminele şi alte terapii naturale eficiente care optimizează metabolismul celular ameninţă „afacerea cu boala” a industriei farmaceutice pentru că se adresează cauzelor celulare ale unora dintre cele mai comune boli ale zilelor noastre – iar aceste substanţe naturale nu pot fi brevetate.
12
În decursul celor peste o sută de ani de existenţă a industriei farmaceutice, vitaminele şi alte elemente nutritive esenţiale cu funcţii de co-factori ai metabolismului celular, au fost cea mai acerbă competiţie şi cea mai mare ameninţare a succesului pe termen lung a afacerii farmaceutice de investiţii.
13
Vitaminele şi alte terapii naturale eficiente care previn efectiv bolile sunt incompatibile cu însăşi natura „afacerii cu boala” a industriei farmaceutice.
14
Pentru a proteja dezvoltarea strategică a afacerii sale de investiţii împotriva ameninţării terapiilor naturale eficiente şi nebrevetabile, industria farmaceutică a folosit – de-a lungul unui întreg secol – cele mai lipsite de scrupule metode, cum ar fi:
- Împiedicarea informaţiei salvatoare de vieţi să ajungă la milioane de oameni. Este pur şi simplu inacceptabil ca în zilele noastre atât de puţini oameni să ştie că organismul uman nu poate produce vitamina C şi lizină, două molecule cheie pentru stabilitatea ţesutului conjunctiv, cu rol major în prevenirea bolilor.
- Discreditarea terapiilor naturale. Cel mai comun mod de a o face este prin intermediul campaniilor PR globale organizate de cartelul farmaceutic, care răspândesc minciuni despre aşa zisele efecte secundare ale substanţelor naturale – molecule pe care Natura le-a folosit de milenii.
- Interzicerea prin lege a răspândirii informaţiei asupra terapiilor naturale de sănătate. În acest scop, industria farmaceutică a plasat factori de decizie în poziţii politice cheie din pieţele cheie şi în naţiunile lider la exportul de medicamente./li>
15
„Afacerea cu boala” a industriei farmaceutice este cea mai mare înşelătorie şi cea mai frauduloasă afacere din istoria umanităţii. Produsul „sănătate” promis de companiile producătoare de medicamente nu este livrat milioanelor de pacienţi. În schimb, „produsele” oferite cel mai adesea sunt exact opusul: noi boli şi adesea chiar moartea.
16
Supravieţuirea industriei farmaceutice depinde de eliminarea prin orice mijloace a terapiilor naturale eficiente. Aceste terapii naturale nebrevetabile au devenit tratamentul ales de milioane de oameni în pofida opoziţiei economice, politice şi media combinate ale celei mai mari industrii de investiţii a lumii.
Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/08/the-laws-of-the-pharmaceutical-industry/
Publicat cu permisiune