broccoli 3200719 1280 e1696506576800

Legumele crucifere pot ajuta în infecţiile pulmonare

Potrivit cercetărilor recente, moleculele din legumele crucifere, cum ar fi conopida și broccoli, pot ajuta la menținerea unei bariere sănătoase în plămâni și la ameliorarea infecțiilor.
[Sursa: worldhealth.net]

Cercetările arată din ce în ce mai mult că moleculele găsite în legumele crucifere sunt utile împotriva unei game largi de boli și probleme de sănătate. După cum este ilustrat în secțiunea de fitobiologice a site-ului nostru web, studiile au demonstrat că astfel de substanțe sunt eficiente în protejarea împotriva cancerului și în îmbunătățirea funcției cognitive după leziuni cerebrale traumatice. Ele sunt, de asemenea, explorate pentru beneficiile lor în neuropatia diabetică, boala Alzheimer și boala Parkinson.

Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida, varza kale, germenii mustar si guliile sunt bogate in fibre alimentare, precum si in microelemente nutritive, inclusiv potasiu, calciu, seleniu, fier, vitamina A, vitamina C si alți compuși fitochimici. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că moleculele active din legumele crucifere sunt eliberate în timpul preparării lor (prin tocare, de exemplu) și că cea mai mare parte din valoarea lor nutritivă se pierde în timpul gătirii. Prin urmare, pentru a asigura un aport optim, suplimentarea acestor substanțe poate fi benefică.

Află mai multe despre efectele de protecție a sănătății ale legumelor crucifere, citind acest articol pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2023/10/cruciferous-vegetables-may-help-ease-lung-infections/

Publicat cu permisiune