Lumina solară poate reduce riscul bolilor inflamatorii intestinale

Noi cercetări desfășurate în Australia au dat la iveală faptul că acei copii care petrec o jumătate de oră pe zi afară, la soare, au un risc redus de a dezvolta boli inflamatorii intestinale

COMENTARIU

Descoperirea că lumina solară reduce riscul de boli inflamatorii intestinale este în concordanță cu cercetări anterioare din China care arată că vitamina D este eficientă în controlul acestei probleme de sănătate. Vitamina D este produsă în mod natural de organism atunci când pielea este expusă la soare.

Prevalența bolilor inflamatorii intestinale este în continuă creștere în întreaga lume, 3 milioane de oameni din Europa și 1,5 milioane de oameni din SUA fiind acum afectați de aceasta. Având în vedere că medicina cu baze farmaceutice nu oferă niciun tratament eficient, este semnificativ faptul că, în concluzia studiului lor, cercetătorii chinezi nu doar că au declarat că vitamina D trebuie recomandată pacienților, dar au și subliniat că acest lucru, atât de simplu, are avantaje sigure, eficiente și necostisitoare.

Află mai multe despre beneficiile abordării sinergiei microelementelor nutritive în sănătatea digestivă, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/06/sunshine-may-decrease-risk-of-inflammatory-bowel-disease/

Publicat cu permisiune