12 02 artikel5 1

Magneziul diminuează simptomele diabetului

“Suplimentarea cu magneziu pe cale orală facilitează absorbția glucozei în timp ce crește nivelul de insulină pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor asociate diabetului, potrivit unei analize sistemice a studiilor conexe.” [Source: nutraingredients.com]

COMENTARIU

La nivel mondial, peste 422 de milioane de oameni suferă acum de diabet. Există două categorii de afecțiuni diabetice, cunoscute sub numele de tip 1 și tip 2. Diabetul de tip 1 este cauzat în general de un defect genetic care duce la o producție insuficientă de insulină în organism și necesită injecții regulate de insulină pentru a controla nivelul zahărului din sânge. Majoritatea pacienților cu diabet, totuși, dezvoltă versiunea de tip II a bolii. În diabetul de tip II, pancreasul nu produce suficientă insulină, iar celulele răspund slab la aceasta și iau mai puțin zahăr.

Medicina convențională se limitează la tratarea simptomelor diabetului de tip 2 prin scăderea nivelurilor crescute de zahăr din sânge. Cu toate acestea, bolile cardiovasculare și alte complicații diabetice apar chiar și la pacienții ale căror niveluri de zahăr din sânge sunt controlate cu succes. Astfel, scăderea glicemiei este un tratament necesar, dar incomplet, al tulburărilor diabetice.

Abordarea ştiinţifică bazată pe conceptul de medicină celulară fondat de Dr.Rath,  oferă o descoperire majoră în înțelegerea cauzelor, prevenirii și tratamentului adjuvant al diabetului de tip 2. După cum au arătat cercetările sale, cauza sa principală este un deficit pe termen lung al anumitor vitamine și alte elemente nutritive esenţiale în celulele pancreasului (organul care produce insulina), ficatului, pereților vaselor de sânge și altor organe.

Află mai multe despre abordarea diabetului de tip 2 din perspectiva medicinei celulare, citind clasica sa carte „De ce animalele nu fac infarct… dar oamenii,da!”

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/12/review-concludes-magnesium-relieves-diabetes-symptoms/

Publicat cu permisiune