Magneziul scade riscul de boală coronariană în rândul femeilor la menopauză

Un nou studiu face legătura dintre aportul crescut de magneziu şi o reducere semnificativă a riscului de boală coronariană fatală precum şi a riscului de deces subit din cauze cardiace, în rândul femeilor la menopauză

COMENTARIU

Deşi magneziul este, fără îndoială important pentru prevenirea bolii coronariene, nu este un factor crucial. Însă, cercetările ştiinţifice conduse de Dr.Rath au dovedit că ateroscleroza este, de fapt, o formă incipientă a scorbutului, boala deficitului de vitamina C. Spre deosebire de animale, fiinţele umane se îmbolnăvesc de boală coronariană deoarece organismul lor nu poate produce vitamina C şi în general primesc un aport insuficient al acestui element nutritive prin alimentaţia zilnică. Printre multiplele sale funcţii în organism, vitamina C are un rol important în sinteza colagenului – molecula cheie pentru stabilitatea pereţilor arteriali şi ţesutul conjunctiv, în general.

Deşi alimentaţia umană oferă suficientă vitamina C pentru a preveni instalarea scorbutului, cantitatea acesteia nu este suficientă pentru a garanta stabilitatea pereţilor arteriali. Ca o consecinţă a acţiunii zilnice de pompare a inimii şi a aportului insuficient de vitamina C, pe pereţii arteriali apar milioane de microfisuri şi leziuni. Ca o consecinţă, colesterolul şi alţi factori de risc intră pentru a repara deteriorările.

Dintre toţi factorii de risc, cel mai important este reprezentat de molecula cunoscută ca Lipoproteina(a). Lipoproteina(a) se găseşte în primul rând la om şi la primatele sub-umane şi funcţionează ca o moleculă transportatoare şi reparatoare care compensează deteriorările structurale ale peretelui arterial. În cazul unui deficit cronic de vitamina C, deteriorarea arterială şi procesul de reparare devin continue. Exagerarea procesului de reparare duce în final la ateroscleroză severă şi apariţia de infarcte miocardice şi accidente vasculare cerebrale.

Prin urmare, adevăratul vinovat din spatele aterosclerozei este lipsa de vitamina C. Apare deci ca o concluzie faptul că pentru a preveni boala coronariană, cheia este un aport optim de vitamina C şi alte microelemente nutritive care susţin colagenul. Asigurarea unui aport corespunzător al acestor microelemente nutritive păstrează peretele arterial într-un stadiu optim de reparare.

Află mai multe despre protocolul Dr.Rath pentru prevenirea naturală a bolilor cardiovasculare citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/02/magnesium-lowers-coronary-heart-disease-risk-in-postmenopausal-women/

Publicat cu permisiune