Experimental Technologies Pfizer.1 853x480 1

Marea Britanie aprobă vaccinul cu tehnologie genetică produs de Pfizer şi conferă producătorului protecţie împotriva acţiunilor legale

Marea Britanie este prima ţară din lume care a aprobat controversatul vaccin bazat pe gene dezvoltat de Pfizer împotriva COVID-19. Produs împtrună cu compania germană de biotehnologie BioNTech, acest vaccin se bazează pe o tehnologie experimentală care nu a mai fost folosită anterior în nicio injecţie disponibilă pe piaţă. De aceea, este semnificativ faptul că după ce a apărut acest produs, companiei Pfizer i-a fost oferită protecţie legală împotriva acţiunilor în justiţie în ceea ce priveşte vaccinul. Ben Osborn, directorul executiv al firmei pentru Marea Britanie, a refuzat să explice de ce ar avea nevoie firma de o astfel de protecţie.
Vaccinul produs de Pfizer utilizează „acid ribonucleic mesager” (mRNA), o moleculă care conţine cod genetic ce instruieşte organismul să producă proteine. Prin introducerea unei anumite secvenţe mRNA în organism prin intermediul unui vaccin, ideea este că acesta va instrui celulele acelei persoane să producă anticorpii necesari şi să genereze un răspuns imun împotriva coronavirusului.
Deşi Pfizer afirmă că vaccinul său are o eficienţă peste 90% în prevenirea COVID-19, adevărul este că nu există date pe termen mediu sau lung care să dovedească siguranţa acestuia. Şi nici Pfizer nu a publicat datele complete ale studiului clinic legat de vaccin.
Vaccinurile tradiţionale au nevoie în general de 10 ani pentru a fi dezvoltate, perioadă care acoperă şi testele de siguranţă şi aprobarea de către forurile de reglementare. În schimb, vaccinul mRNA al companiei Pfizer a avut nevoie doar de 10 luni pentru a fi dezvoltat şi a fost aprobat de organismele de reglementare din Marea Britanie în doar câteva săptămâni. În ciuda afirmaţiei companiei Pfizer în comunicatul său de presă, cum că „nu au fost observate probleme serioase de siguranţă” (cu sublinierea de rigoare) fără îndoială mulţi oameni vor avea rezerve în a se supune administrării acestui vaccin. A spune că nu există probleme serioase în ceea ce priveşte siguranţa nu este acelaşi lucru cu a spune că nu există probleme în ceea ce priveşte siguranţa. Cum efectele acestui vaccin pe termen mediu şi lung nu sunt cunoscute, este clar că formularea a fost aleasă de Pfizer cu mare atenţie.
Nimic din cele de mai sus nu trebuie interpretat în sensul că organizaţia noastră s-ar opune total oricărei forme de vaccin. Recunoaştem că vaccinurile bazate pe peptide au potenţial de prevenire şi control al bolilor precum cancerul, de exemplu. Formate din lanţuri scurte de 2-50 aminoacizi naturali, peptidele oferă o cale nouă şi promiţătoare de luptă împotriva bolilor. Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath din California au publicat deja lucrări de pionierat în acest domeniu. Dar din punct de vedere al siguranţei, este foarte îngrijorător faptul că autorităţile guvernamentale de reglementare din Marea Britanie au pus ştampila pe autorizarea vaccinului mRNA dezvoltat de Pfizer. Faptul că a fost prima ţară din lume care a aprobat un astfel de vaccin constituie o manevră dubioasă care se poate dovedi a avea efecte grave pe termen lung. Riscurile sunt fără îndoială subestimate prin garantarea  protecţiei împotriva acţiunilor legale pentru compania Pfizer şi prin refuzul directorului de operaţiuni din Marea Beitanie de a explica de ce a fost nevoie de acest lucru.

Totuşi, pentru a recunoaşte meritele acolo unde este cazul, guvernul britanic a făcut recent ceva corect, confirmând că va distribui gratuit suplimente cu vitamina D pentru peste 2,5 milioane de persoane vulnerabile din Anglia. Survenind doar cu câteva zile înaintea aprobării vaccinului Pfizer, această acţiune a fost conformă numărului din ce în ce mai mare de dovezi în sprijijnul faptului că nivelurile adecvate ale vitaminei D reduc riscul de complicaţii şi deces în rândul pacienţilor cu COVID-19. S-a demonstrat că oamenii cu niveluri scăzute ale vitaminei D prezintă rate de infectare cu virusul cu 60% mai mari şi sunt mult mai predispuşi să moară în urma contractării acestuia.

 

Deşi decizia de a distribui vitamina D în Marea Britanie a fost fără îndoială un pas important care ar trebui să fie copiat de întreaga lume, aprobarea rapidă a vaccinului mRNA produs de Pfizer sugerează că bătălia dintre terapiile naturale şi „afacerea cu boala” a industriei farmaceutice a ajuns acum în inima Marii Britanii. Ca una dintre cele mai importante ţări exportatoare de medicamente, Marea Britanie a fost în mod tradţional un susţinător financiar şi politic al Cartelului Farmaceutic. În stadiile incipiente ale noii sale vieţi în afara Uniunii Europene, această ţară a devenit un câmp de bătălie cheie în lupta pentru sănătatea naturală.

 

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/12/uk-approves-pfizers-gene-based-covid-19-vaccine-gives-it-protection-from-legal-action/

Publicat cu permisiune