Drugs on a Coil Free Patients From the Burden of Taking Pills for Treating Infectious Diseases

Medicamente obişnuite, asociate cu riscul de accident vascular cerebral

Medicația prescrisă în mod obișnuit pentru reclamații frecvente, inclusiv alergii, boli cardiovasculare și Parkinson, a fost asociată cu un risc crescut de accident vascular cerebral, potrivit noilor cercetări de la Universitatea din Aberdeen.

COMENTARIU

Provocarea bolilor cu ajutorul medicamentelor, spre deosebire de prevenirea sau vindecarea acestora, este una dintre strategiile cheie utilizate de industria farmaceutică pentru a-și extinde piețele. Într-un exemplu clasic în acest sens, despre blocantele canalelor de calciu – o clasă de medicamente prescrise pe scară largă pentru hipertensiune arterială, aritmii și alte boli cardiovasculare – s-a demonstrat de către cercetătorii de la Institutul de Cercetare Dr. Rath  că obstrucționează absorbția vitaminei C prin celulele corpului. În loc să protejeze inima, acest lucru are ca rezultat un risc crescut de infarcte miocardice. Într-un alt exemplu, administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), un tip de analgezic, chiar și doar pentru o săptămână, poate crește în mod similar riscul de a suferi un infarct.

Află mai multe despre strategiile cheie utilizate de producătorii de medicamente în acest articol despre Legile Industriei Farmaceutice.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/02/commonly-prescribed-medication-linked-to-stroke/

Publicat cu permisiune