comment1297

Medicamentele anticolinergice pot creşte riscul de demenţă cu peste 50%

Cercetătorii au descoperit că medicamentele anticolinergice utilizate pentru tratarea persoanelor cu epilepsie, boala Parkinson, depresie și incontinență, ar putea crește riscul de demență cu aproape 50%. [Sursa: dailymail.co.uk]

COMENTARIU

Având în vedere că blochează neurotransmițătorul acetilcolină, descoperirea că medicamentele anticolinergice cresc riscul de demență nu este deloc surprinzătoare. Se știe că acetilcolina joacă roluri cheie în învățare și memorie.

Se ştie că medicamentele anticolinergice cauzează și numeroase alte probleme. Acestea includ vedere încețoșată, confuzie, constipație, amețeli, somnolență, gură uscată, halucinații, frecvenţă cardiacă crescută și aritmie, transpirație redusă și temperatură corporală crescută. Aceste reacții adverse pot fi deosebit de pronunțate la persoanele în vârstă.

Din fericire, studiile științifice au arătat că abordările naturale pentru controlul epilepsiei, bolii Parkinson și depresiei sunt sigure și eficiente. De exemplu, cercetări recente au descoperit că vitamina D poate ajuta la reducerea frecvenței convulsiilor la pacienții cu epilepsie. Alți nutrienți care s-au dovedit a fi de ajutor în epilepsie includ acid folic, vitamina E și vitamina B6.

În mod similar, o recenzie științifică recentă a constatat că vitaminele pot avea beneficii în tratamentul bolii Parkinson.

Alte cercetări arată că magneziul, vitaminele B, acizii grași omega-3 și alimentaţia mediteraneană bogată în vitamine sunt utile în prevenirea și controlul depresiei.

Află mai multe despre modul în care suplimentele cu vitamina B şi nivelurile crescute de acizi graşi omega-3 pot opri progresul bolii Alzheimer, cea mai comună formă de demenţă, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/06/anticholinergic-drugs-could-increase-risk-of-dementia-by-almost-fifty-percent/

Publicat cu permisiune