Un nou studiu arată că pacienţii care iau medicamente antidepresive prezintă un risc crescut de demenţă
COMENTARIU
Acţionarii industriei farmaceutice pretind în mod invariabil că beneficiile medicamentelor pe bază de reţetă sunt mult mai multe decât riscurile. De aceea, nu este deloc surprinzător că, de îndată ce această poveste a ajuns la ştiri, persoane pro-farma au fost trimise în prima linie, să vorbească cu presa şi să avertizeze pacienţii împotriva întreruperii tratamentului cu antidepresivele menţionate în studiu.
Totuşi, ceea ce aceşti acţionari nu au recunoscut în cadrul apariţiilor lor în faţa presei este faptul că medicamentele antidepresive sunt asociate şi cu un risc semnificativ crescut de deces, că pe termen lung pacienţii trataţi cu antidepresive ajung să se simtă mai rău şi că există chiar şi o asociere tulburătoare între antidepresive şi omucideri. Astfel de studii ilustrează un punct cheie pe care l-am mai subliniat şi cu alte ocazii în articolele noastre, şi anume faptul că nu există „medicament sigur”.
În schimb, în ciuda a ceea ce susţine medicina convenţională, şi anume că nu există tratamente alternative eficiente pentru depresie, acest lucru nu este nici pe departe adevărat. Nu numai că ştim că depresia este legată de un nivel scăzut al microelementelor nutritive, printre care vitaminele B, dar cercetările arată clar că şi suplimentele cu magneziu pot constitui o alternativă la medicamentele antidepresive şi că suplimentele cu omega-3 pot trata chiar şi depresia majoră.
Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/05/antidepressant-drugs-linked-to-dementia/
Publicat cu permisiune