pollution

Medicamentele din apa râurilor ameninţă sănătatea lumii

„Poluarea râurilor lumii cu produse farmaceutice reprezintă o „amenințare pentru mediu și sănătatea globală”, conform unui nou raport”. [Sursa: bbc.co.uk]

COMENTARIU

Bazându-se pe lucrări ale unor studii similare efectuate anterior, acest studiu a presupus prelevarea de probe de apă din peste 1.000 de locuri de testare din peste 100 de țări. În general, mai mult de un sfert din cele 258 de râuri examinate aveau medicamente farmaceutice prezente la un nivel considerat nesigur pentru organismele acvatice. Printre cele mai frecvent găsite se numără medicamentele pentru epilepsie și diabet. Au fost detectate și concentrații mari de analgezice. Cercetătorii și-au exprimat îngrijorarea deosebită cu privire la prezența tot mai mare a antibioticelor în râuri, despre care spun că ar putea duce la apariția de noi tulpini de bacterii rezistente la medicamente.

În cele din urmă, acest studiu oferă o reamintire oportună că nu numai că „afacerea cu boală”  de un trilion de dolari pe an a industriei farmaceutice este nesustenabilă din punct de vedere economic, dar nici nu este durabilă din punct de vedere ecologic. Acest lucru ilustrează încă un motiv pentru care trebuie să înlocuim medicina bazată pe medicamente cu un sistem cu adevărat preventiv de asistență medicală care utilizează abordări sigure, netoxice, bazate pe știință pentru sănătatea naturală. Poluarea farmaceutică devine rapid un pericol pentru sănătatea mediului și ar trebui să fie abordată urgent de autoritățile sanitare naționale, regionale și globale deopotrivă.

Află mai multe despre modul în care poluarea provenită de la industria farmaceutică afectează lanţurile trofice, sursele de apă şi mediul înconjurător, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/02/pharmaceuticals-in-rivers-threaten-world-health-study/

Publicat cu permisiune