Medicamentele măresc riscul de psihoză în cazul tinerilor cu ADHD

Anumite medicamente prescrise adolescenților și adulților tineri care suferă de ADHD măresc riscul de a dezvolta psihoze, conform cercetătorilor de la McLean Hospital și Harvard Medical School din SUA

COMENTARIU

Sindromul Hiperactivității și al Deficitului de Atenție (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD) este o tulburare nervoasă caracterizată de un tipar constant de neatenție și/sau hiperactivitate. Acest lucru interferează serios cu funcționarea și dezvoltarea pacientului. Conform Centrului Național de Resurse pentru Educație din SUA, un număr estimativ de 129 milioane der copii din toată lumea suferă de această afecțiune.

Cele mai frecvente tratamente pentru ADHD implică folosirea medicamentelor periculoase pe bază de rețetă precum Ritalin și Adderall. Ambele au fost asociate cu tendințe suicidare și schimbări de personalitate. Ritalin este un stimulent al sistemului nervos central și are efecte adverse precum nervozitate, agitație, anxietate, insomnie, greață, tahicardie, hipertensiune și chiar psihoză. Adderall este o amfetamină pe bază de rețetă care generează dependență în cazul administrării prelungite. Efectele sale adverse includ tremurături, halucinații, crampe musculare, hipertensiune, tahicardie sau aritmie, modificări de personalitate și schimbări extreme de dispoziție.

Pentru mai multe detalii despre cum se poate trata ADHD în mod natural și sigur, fără medicamente, citește acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/03/study-finds-drugs-increase-risk-of-psychosis-in-young-people-with-adhd/

Publicat cu permisiune