22 7 artikel2

Medicamentele prescrise frecvent pot mări riscul rezistenței la antibiotice

“Noi cercetări sugerează că trei clase frecvent prescrise de medicamente care nu sunt ele însele antibiotice – inhibitori ai pompei de protoni, beta-blocante și antimetaboliți – ar putea duce la infecții rezistente la antibiotice cauzate de bacterii din familia Enterobacteriaceae. Aceste infecții rezistente la antibiotice sunt la rândul lor legate de spitalizări cu durată mai lungă și de un risc potențial mai mare de deces.” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Deşi rezistența la antibiotice este, fără îndoială, o problemă din ce în ce mai mare, acoperirea mediatică a acestei probleme rămâne extrem de înșelătoare. Declarând că ne aflăm în pragul unei ere post-antibiotice, știrile încearcă să ne sperie să credem că, până la mijlocul acestui secol, super-bacterii ar putea ucide milioane de oameni în fiecare an. Cu toate acestea, în special, ori de câte ori se pune întrebarea cu privire la ce abordări alternative ar putea fi disponibile pentru controlul infecțiilor, nu se menționează rolurile cheie jucate de microelementele nutritive esențiale în buna funcționare a sistemului imunitar.

Contrar impresiei transmise prin media, adevărul este că nutriția, imunitatea și infecțiile sunt strâns legate. De exemplu, persoanele subnutrite suferă de disfuncții imune, ceea ce inevitabil le predispune la infecții. În schimb, suplimentarea cu microelemente nutritive, cu baze ştiinţifice, poate îmbunătăți funcția imunitară și poate suprima infecția.

Află mai multe despre abordările naturale despre îmbunătăţirea imunităţii accesând pagina „Antioxidanţii şi sistemul imunitar” (în limba engleză) şi descărcaţi gratuit materialul nostru educaţional „Microelementele nutritive – elemente eficiente împotriva infecţiilor virale”

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/07/common-prescription-drugs-may-increase-risk-of-developing-antibiotic-resistance/

Publicat cu permisiune