Medicația excesivă afectează și/sau ucide persoanele vârstnice

Noi cercetări dau la iveală faptul că persoanele vârstnice care iau simultan mai multe medicamente, pentru reglarea somnului, incontinență sau diferite dureri, sunt de două ori mai predispuse la căderi și fracturi, multe dintre aceste persoane decedând în decurs de un an de la data accidentului.

Fără îndoială administrarea mai multor medicamente farmaceutice este periculoasă pentru sănătate. Este cazul mai ales la persoanele vârstnice. Un studiu publicat în 2016 în Journal of the American Geriatric Society arată că vârstnicii care iau cocktailuri de medicamente se confruntă cu un risc crescut de fragilitate, dizabilități și deces. Cercetătorii au ajuns la concluzia că fiecare nou medicament adăugat la schema de tratament a unui pacient este asociată cu o creștere de 22% a riscului de deteriorare a stării de sănătate până chiar la deces, pe perioada studiului.

Totuși, astfel de descoperiri nu ar trebui să ne surprindă. De mai bine de un secol industria farmaceutică ascunde în mod deliberat adevărul despre sănătate, cu minciuni despre medicamente. Departe de a fi o industrie nobilă în slujba intereselor de sănătate ale omenirii așa cum se autoprezintă, multimiliardarul cartel farmaceutic este cea mai mare înșelătorie și afacere frauduloasă din istoria umanității.

Pentru a afla adevărul despre industria farmaceutică, vizitați secțiunea Adevărul despre industria farmaceutică. Și pentru a vă elibera de propaganda zilnică răspândită de companiile farmaceutice și acționarii lor, vă recomandăm să vă familiarizați și cu Legile Industriei Farmaceutice.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/09/how-overmedication-is-injuring-and-killing-the-elderly/

Publicat cu permisiune