Medicii nu găsesc ”dovezi” ale legăturii dintre colesterol și boala cardiovasculară

Un nou raport eșuează în stabilirea unei legături dintre nivelurile crescute ale lipoproteinelor de mică densitate (low-density lipoproteins, LDL), numite și ”colesterol rău”, și bolile cardiovasculare.

Acest raport este cel mai recent dintr-o lungă serie de studii care confirmă faptul că nu se poate considera colesterolul ca fiind cauza bolilor cardiovasculare. Într-un alt exemplu, o recenzie științifică puiblicată în 2017, afirma despre teoria colesterolului ca și cauză a bolilor cardiovasculare, că ar fi ”moartă”. Recenzia a fost publicată în Pharmaceutical Jouirnal – o publicație a Societății Regale Farmaceutice Britanice – și relatează faptul că viețile supraviețuitorilor infarctelor miocardice participanți la studiile  finanțate de industria farmaceutică și implicând medicamente de scădere a colesterolului, au fost prelungite cu doar 4 zile. Autorii recenziei  declară că ”este un imperativ moral și etic” ca pericolele potențiale ale acestor medicamente să fie discutate.

Pentru a afla cum stau lucrurile cu colesterolul, vizitează pagina noastră Adevărul despre colesterol. Pentru a afla cum să previi nivelurile ridicate ale colesterolului, accidentele vasculare cerebrale, infarctele miocardice, hipertensiunea arterială și alte afecțuni cardiovasculare, citește cartea salvatoare de vieți a Dr.Rath De ce animalele nu fac infarct… dar oamenii, da !

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/09/doctors-find-no-evidence-linking-high-levels-of-bad-cholesterol-to-heart-disease/

Publicat cu permisiune