Medicii semnalează o misterioasă epidemie de cancer la scară mondială

Medicii semnalează o misterioasă epidemie de cancer la scară mondială

Medicii de renume subliniază o creștere misterioasă la nivel mondial a cazurilor de cancer în rândul pacienților cu vârste sub 50 de ani. Difuzată pe scară largă în mass-media, evoluția urmează anunțului recent al Prințesei Catherine a Marii Britanii care a fost ea însăşi diagnosticată cu această boală. Cauza creșterii la nivel global, despre care se spune că a stârnit alarmă în rândul oamenilor de știință, este aprins dezbătută. Dar, deşi metodele de diagnostic îmbunătățite, predispozițiile genetice, stilurile de viață și factorii de mediu încă necunoscuți au fost propuși ca motive posibile, rolurile altor posibile influențe sunt în mare parte ignorate.

Ilustrând amploarea problemei, rata anuală de incidenţă a cancerului în rândul persoanelor britanice cu vârste cuprinse între 25 si 49 de ani a ajuns la 162,4 cazuri la 100.000 de persoane. Aceasta reprezintă o creștere cu 22% față de cifra anilor 1990. La nivel global, un studiu publicat în revista BMJ Oncology anul trecut a arătat că, între 1990 și 2019, a existat o creștere cu 79% a incidenței cancerului cu debut precoce și un număr cu 27% mai mare de decese cauzate de cancer cu debut precoce.

Cancerele văzute anterior ca fiind mai frecvente la grupele de vârstă mai înaintate sunt din ce în ce mai mult diagnosticate la adulții mai tineri. Printre exemple se numără cancerele mamar, colorectal, esofagian, gastric și pancreatic, printre altele. În condițiile în care sistemele de sănătate încă se luptă să-și revină după impactul politicilor impuse în timpul pandemiei de COVID-19, există o îngrijorare tot mai mare că, în anii următori, povara asupra economiilor naționale va escalada și mai mult.

Scăderea conținutului de elemente nutritive din alimente, la nivel global

Deşi alimentaţia este discutată ca o cauză care contribuie la creșterea cazurilor de cancer, dovezi științifice importante care ar putea ajuta la explicarea fenomenului ar părea a fi ignorate. De o relevanță deosebită sunt studiile efectuate în Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Țările de Jos, Finlanda și alte țări, care arată cum conținutul de elemente nutritive din aprovizionarea globală cu alimente a scăzut semnificativ în ultimii 70 până la 80 de ani. Cauzele suspectate ale acestui lucru includ trecerea în creștere la nivel mondial către forme industriale de agricultură.

În unele cazuri, reducerea nivelului de elemente nutritive a fost dramatică. Între 1951 și 1999, de exemplu, conținutul de calciu din broccoli din Canada a scăzut cu aproape 63 %. În mod similar, conținutul de vitamina A din broccoli canadian a scăzut cu aproape 56 %, conținutul de vitamina B2 scăzând cu aproape 43 % și conținutul de vitamina B1 cu 40 %. Schimbările în nivelurile de elemente nutritive din cartofi au fost, de asemenea, îngrijorătoare, conținutul de fier și vitamina C scăzând cu peste 57 %, vitamina B2 cu 50 %, vitamina B3 cu 45 % și, cel mai deranjant dintre toate, vitamina A cu 100 %. Cu reduceri similare observate în alte țări, este de neconceput ca acest lucru să nu aibă consecințe negative asupra sănătății.

Prin urmare, în mod semnificativ, cercetarea în medicina celulară a Dr. Matthias Rath a arătat că deficiențele pe termen lung de vitamine, minerale și alte elemente nutritive esenţiale sunt cauza principală a bolilor cronice, cum ar fi cancerul. Pe baza acestei descoperiri, o combinație brevetată de elemente nutritive a fost testată cu succes împotriva a peste 55 de tipuri diferite de celule canceroase. Studii științifice de ultimă oră efectuate la Institutul de Cercetare Dr. Rath au demonstrat că aceste elemente nutritive sunt capabile să inhibe invazia și metastaza celulelor canceroase, înmulțirea celulelor canceroase și creșterea tumorii, formarea de noi vase de sânge pentru a hrăni tumorile (angiogeneza), ca precum și induce moartea naturală a celulelor canceroase (apoptoză).

Inversarea creșterii la nivel mondial a cazurilor de cancer va necesita îmbunătățirea aportului global de elemente nutritive. Realizarea acestui lucru pentru persoanele de toate vârstele ar putea duce la o reducere semnificativă a numărului total de cazuri, inclusiv a celor observate acum la persoanele mai tinere. În acest scop, precum și încurajarea și facilitarea utilizării suplimentelor nutritive cu baze ştiinţifice, guvernele ar trebui să ia în considerare și promovarea agriculturii ecologice. Cercetările arată că alimentele produse organic conțin niveluri mai ridicate de elemente nutritive.

Vaccinurile COVID-19 și „cancerele turbo”

De asemenea, trebuie luate măsuri în ceea ce privește utilizarea vaccinurilor COVID-19 pe bază de ARNm. Cercetările publicate în revista Viruses sugerează că aceste vaccinuri experimentale ar putea inhiba semnificativ repararea daunelor ADN. Repararea eficientă a ADN-ului – software-ul biologic al fiecărei celule – este esențială pentru menținerea unei apărări imunitare adecvate și pentru protejarea împotriva unei multitudini de boli, inclusiv cancerul.

În anii următori, departe de a inversa cu succes creșterea incidenței cancerului, utilizarea continuă a acestor vaccinuri ar putea chiar să crească numărul de cazuri. Într-adevăr, unii observatori leagă deja vaccinurile cu așa-numitele „cancere turbo” în curs de dezvoltare rapidă. În acest sens, având în vedere că producătorul de vaccinuri ARNm Pfizer a făcut recent un pariu de 43 de miliarde de dolari despre răspândirea cancerului în viitor, se pun întrebări dacă nu cumva ştie mai multe decât spune. În loc să trateze industria farmaceutică ca salvatori binevoitori ai omenirii, este timpul ca guvernele să realizeze că inversarea „epidemiei” de cancer necesită, de asemenea, să confrunte entităţile care beneficiază de pe urma acesteia.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2024/03/doctors-report-mysterious-worldwide-cancer-epidemic/

Publicat cu permisiune