Medicii subestimează pericolele Paracetamolului

În zilele noastre, se pare că din ce în ce mai puţini oameni mai cred că medicamentele farmaceutice sunt sigure. Cum aproape că nu trece nici o zi fără ştiri despre vreun medicament care are efecte secundare neaşteptate şi despre faptul că pacienţii riscă să contracteze noi boli în loc să se vindece, nu este deloc surprinzător faptul că interesul pentru terapii naturale a crescut exponenţial în ultimii ani.

În acest context, merită luat în seamă un nou studiu ştiinţific care a evaluat riscurile administrării de paracetamol pe termen lungm descoperind că pericolele acestuia sunt subestimate chiar şi de către medici. Publicat online în Annals of the Rheumatic Diseases (Analele Bolilor Reumatice), conţine opt studii ale cercetătorilor din Marea Britanie care au investigat legătura dintre utilizarea analgezicelor în bolile cronice şi efectele adverse majore. Contrar impresiei generale susţinute de industria farmaceutică şi acţionarii acesteia că paracetamolul ar fi un medicament ”vindecă-tot” foarte sigur, cercetătorii au descoperit că utilizarea acestuia pe termen lung creşte riscul de infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale, hipertensiune arterială, insuficienţă renală, sângerări gastrointestinale şi moarte timpurie. Ca atare, au recomandat desfăşurarea de cercetări ulterioare în ceea ce priveşte eficienţa şi tolerabilitatea acestui medicament.

Publicarea acestui studiu ştiinţific vine într-un moment în care presupusele beneficii ale paracetamolului în ameliorarea durerilor lombare, o situaţie în care adesea se prescrie paracetamol, sunt deja puse sub semnul întrebării. Şi nici alternativele farmaceutice ale paracetamolului nu sunt prea sigure. De exemplu, cercetările arată că administrarea regulată a aspirinei creşte riscul dezvoltării diferitelor boli precum boala Crohnaritmiedisfuncţii erectiledeteriorarea auzuluidegenerare maculară asociată vârstei şi sângerări majore, ca să numim doar câteva.

Spre deosebire de analgezice şi alte medicamente farmaceutice care se focalizează numai pe tratarea simptomelor, abordarea medicinei celulare dezvoltate de Dr.Rath se concentrează pe tratarea cauzelor acestora. Un fapt încă necunoscut multor medici ai zilelor noastre este acela că deficitul cronic de vitamine, minerale, aminoacizi şi alte microelemente nutritive este cauza celor mai comune boli cronice ale zilelor noastre precum boli cardiovasculare, osteoporoză, diabet, cancer şi nu numai. Astfel, aportul zilnic optim al unei combinaţii corecte de microelemente nutritive este răspunsul ştiinţific pentru păstrarea sănătăţii pe cale naturală şi menţinerea bolilor sub control într-o manieră sigură şi eficientă.

Întrucât sunt din ce în ce mai multe dovezi asupra faptului că utilizarea zilnică a suplimentelor cu microelemente nutritive poate scădea costurile asistenţei medicale la scară naţională, acum este timpul să acţionăm. Cea mai urgentă sarcină a noastră este să eliberăm omenirea de abordarea farmaceutică periculoasă a medicinei şi să facem sănătatea naturală preventivă un drept al omului. Acceptaţi şi VOI provocarea de a vă implica pentru a face ca acest obiectiv să devină realitate? Dacă da, vă rugăm să ne  contactaţi şi împreună să facem istorie în medicină.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2015/03/new-study-finds-doctors-underestimate-dangers-of-paracetamol/

Publicat cu permisiune

Mai multe informaţii (în limba engleză)