Microelementele nutritive pot lupta împotriva cancerului renal

Cancerul renal este unul dintre cele mai răspândite tipuri de cancer din întreaga lume, atât în rândul bărbaților cât și al femeilor. Societatea Americană pentru Cancer a estimat că în SUA aveau să fie diagnosticate 63,990 noi cazuri de cancer de rinichi numai în 2017. Tumorile renale pot fi benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase) însă cum ele tind să crească rapid fără simptome specifice, de obicei sunt înlăturate înainte de a se face o biopsie diagnostică. Bărbații sunt de 2 ori mai predispuși la cancer renal decât femeile. Factorii de risc care favorizează apariția cancerului renal sunt fumatul, obezitatea și expunerea la substanțe chimice precum benzenul, azbestul și anumite pesticide. Faptul de a fi afro-american, de a avea un istoric de hipertensiune, limfom sau cancer renal în familie, sau anumite boli genetice cresc și mai mult riscul de îmbolnăvire de cancer renal.

Există diferite tipuri de celule care cauzează cancer renal. Totuși, celula de cancer renal (renal cell carcinoma, RCC)este cel mai comun tip de celulă și este o formă agresivă de cancer. În afara sângelui în urină, alte simptome precum durerea abdominală, de spate sau de șold, pierderea în greutate și analizele de sânge anormale sunt semne și simptome vagi care pot întârzia diagnosticarea corectă. Între timp, celulele canceroase se răspândesc (metastază) evadând din tumoare și călătorind prin vasele limfatice către ganglionii limfatici din apropiere sau prin vasele de sânge, către plămâni, oase sau ficat. Din cauza lipsei simptomelor specifice, 20-30% dintre pacienți au deja cancer cu metastaze la momentul diagnosticului, ceea ce le lasă doar 60% șanse de supraviețuire în 5 ani.

Într-o publicație recentă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath am studiat efectul unei combinații sinergice de microelemente nutritive, în vederea inducerii ”sinuciderii” celulelor canceroase (apoptoză) 1. Apoptoza este o moarte programată. Rezultatele noastre arată că microelementele nu tritive au indus cu succes apoptoza în peste 90% din celulele canceroase, păstrând intacte celulele sănătoase. Această distrugere selectivă a celulelor canceroase a fost asociată cu conservarea celulelor sănătoase.

În cercetările noastre anterioare am demonstrat că un amestec specific de microelemente nutritive care include vitamina C, lizină, prolină și extract de ceai verde poate bloca enzimele de distrugere a colagenului de tipul metaloproteinazelor (MMP).2 Enzimele MMP sunt esențiale pentru răspândirea cancerului. În stadiile timpurii de dezvoltare a cancerului corpul încearcă să producă inhibitori interni ai enzimelor MMP (TIMP) pentru a încetini răspândirea cancerului. Am observat că această combinație de microelemente nutritive a ajutat la creșterea producției de TIMP oprind răspândirea cancerului renal. Similar MMP, un alt grup de enzime – activatoare de plasminogen urokinază (uPA) – joacă un rol cheie în răspândirea cancerului. Am observat că această combinație de microelemente nutritive a inhibat secreția de enzime uPA chiar și când a fost folosită în doze foarte mici.

Cum cancerele renale sunt de obicei în stadiu destul de avansat la momentul diagnosticării, cele mai comune opțiuni de tratament convențional sunt înlăturarea rinichiului urmată de chimioterapie și radiații, toate acestea fiind asociate cu efecte adverse grave. Totuși RCC sunt deosebit de dificil de tratat pentru că devin rezistente la rețetele utilizate în mod convențional. Studiile noastre indică faptul că microelementele nutritive pot ajuta la controlul natural al progesului cancerului acționând la diferite niveluri precum blocarea enzimelor care facilitează metastaza și răspândirea cancerului (MMP și uPA), amplificând inhibitorii naturali și inducând moartea naturală a celulelor de cancer renal.

  1. Roomi, MW et al., E-book Apoptosis, Ch.1, avidscience.com
  2. Roomi, MW et al., Oncol Rep. 2006 Nov;16(5):943-7.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/03/micronutrients-fight-kidney-cancer-in-many-ways/

Publicat cu permisiune