Pedes

Microelementele nutritive pot reduce riscul transmiterii COVID-19 şi gravitatea bolii în rândul persoanelor nevaccinate

O nouă recenzie sistematică și meta-analiză publicată în revista Nutrients examinează asocierile dintre deficitul de microelemente nutritive, suplimentarea cu microelemente nutritive și incidența și severitatea COVID-19. Evaluând un total de 33 de studii care au implicat 360.346 de pacienți răspândiți în 16 țări, cercetătorii au descoperit că absența deficitului de microelemente nutritive a redus semnificativ incidența COVID-19 și deteriorarea clinică la pacienții spitalizați. În mod crucial, venind într-un moment în care oamenii lumii sunt constrânși din ce în ce mai mult să accepte vaccinuri experimentale pentru coronavirus fără date de siguranță pe termen lung, lucrarea concluzionează că integrarea microelementelor nutritive în prevenirea și managementul terapeutic al COVID-19 poate contribui la reducerea riscului de transmitere și severitatea bolii în rândul populaţiilor nevaccinate.

Efectuată de cercetători din Singapore, lucrarea din revista Nutrients analizează studiile efectuate în Statele Unite, Europa, Orientul Mijlociu și Asia. 27 dintre aceste studii examinează legătura dintre COVID-19 și deficitul de microelemente nutritive, 5 evaluează efectele suplimentării cu microelemente nutritive, în timp ce unul evaluează efectele atât ale deficitului de microelemente nutritive, cât și ale suplimentării cu acestea. Microelementele nutritive examinate pentru efectele deficitului includ vitaminele D și B6, acidul folic, fierul, zincul, calciul și seleniul. Cele evaluate pentru efectele suplimentării includ vitamina D, o combinație de vitamine D, B12 și magneziu și o combinație de vitamina C și zinc.

Cercetătorii au descoperit că lipsa deficitului de vitamina D sau zinc oferă un efect protector împotriva incidenței COVID-19, reducând cu 63% riscul contractării bolii. În schimb, pacienții cu niveluri insuficiente sau deficit de vitamina D și calciu au prezentat în mod constant un risc mai mare de deces, internare în ATI și / sau au necesitat oxigen.

Nivelul suficient de zinc a fost asociat cu o  impresionantă reducere de 91% a riscului de a dezvolta COVID-19. În schimb, deficitul de zinc a fost asociat cu spitalizarea mai lungă, pacienții cu deficit de zinc rămânând cu aproximativ 2,2 zile mai mult în spital decât cei care nu prezentau deficit. Pacienții cu deficit de zinc au avut, de asemenea, un risc mai mare de a fi spitalizați mai mult de 6 zile. Prin urmare, este  de remarcat faptul că administrarea unui supliment care conține zinc și vitamina C a dus la o proporție mai mică de decese în rândul pacienţilor respectivi. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că pacienții care nu au deficit de seleniu au avut un risc de mortalitate scăzut.

Să tragem la răspundere politicienii

După cum subliniază Dr. Matthias Rath în recenta sa scrisoare deschisă adresată secretarului general al Organizației Națiunilor Unite Antonio Guterres, oricine promovează o strategie de tip „doar  vaccin” ca singură soluție la pandemia de coronavirusul poate fi acum acuzat că a răspândit „știri false” (fake news). Numărul de studii atestă faptul că terapiile cu microelemente nutritive cu baze ştiinţifice oferă o abordare eficientă, sigură și accesibilă pentru controlul COVID-19 și salvarea de vieți.

Studiile inovatoare publicate de oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr. Rath  în iulie și august 2020 au dovedit că toate căile cheie de infectare ale coronavirusului – inclusiv mutațiile acestuia – pot fi acum blocate folosind combinații specifice de microelemente nutritive. Recent, într-o extindere suplimentară a acestei cercetări salvatoare de vieţi, oamenii de știință ai institutului au arătat că o combinaţie de vitamina C cu alți compuși naturali îmbunătățește capacitatea acestui important microelement nutritiv de a bloca mecanismele cheie ale infectării cu coronavirus. Pe baza dovezilor științifice care se acumulează rapid în domeniul cercetării microelementelor nutritive, orice politician care susține că vaccinurile experimentale sunt singura modalitate de a pune capăt pandemiei nu ne spune clar faptele și nici nu acționează în interesul nostru.

Eșecul continuu al majorității politicienilor de a recunoaște chiar existența abordărilor pe bază de microelemente nutritive, cu baze ştiinţifice, împotriva COVID-19 ucide pacienții. Cu cât această şaradă periculoasă se prelungeşte mai mult, cu atât este mai probabil ca oamenii lumii să încerce să-i tragă la răspundere pe politicienii lor.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/05/micronutrients-may-reduce-risk-of-covid-19-transmission-and-disease-severity-in-unvaccinated-populations/

Publicat cu permisiune