Miliarde de măşti şi mănuşi de unică folosinţă sfârşesc în ocean, în timpul pandemiei de coronavirus

“Miliarde de măşti şi mănuşi de unică folosinţă sfârşesc în mare în timpul pandemiei de coronavirus, avertizează grupul internaţional pentru promovarea Conservării Oceanelor” [Sursa: naturalproductsonline.co.uk]

COMENTARIU

Este ironic faptul că, în încercarea de a controla pandemia de coronavirus, politicile de sănătate publică instuite de guvernele noastre înrăutăţesc simultan problema poluării globale. Deşi criza deşeurilor plastice era deja una gravă înainte de începutul pandemiei, amplificarea utilizării de echipamente de protecţie personală (personal protective equipment, PPE) pe întreaga planetă agravează şi mai mult această problemă. Organizaţia pentru Conservarea Oceanelor estimează că în această perioadă aproximativ 129 miliarde de măşti faciale şi 65 miliarde de mănuşi sunt aruncate lunar în mediul înconjurător. Este clar că această situaţie nu este una durabilă.

Încă şi mai rău este faptul că, şi înainte de pandemie, alte aspecte ale abordării noastre curente în ce priveşte asistenţa medicală deja deteriorau planeta. În întreaga lume, firmele farmaceutice poluează mediul înconjurător de decenii, proces în urma căruia rezultă contaminarea lanţurilor trofice, a surselor de apă potabilă şi a mediului cu medicamente chimice periculoase.

De aceea, acum este mai important ca niciodată să reorientăm asistenţa medicală globală către un real sistem de prevenţie care să utilizeze abordări de sănătate naturală sigure, non-toxice şi cu bază ştiinţifică. Poluarea medicală şi farmaceutică este un pericol grav pentru mediu şi trebuie abordat imediat de autorităţile regionale, naţionale şi globale în domeniul sănătăţii.

Află cum, cu ajutorul utilizării abordărilor de sănătate sigure şi eficiente, putem pune capăt crizei coronavirusului şi ajuta la prevenirea pandemiilor ulterioare, vizionând această prelegere a Dr.Rath  pe canalul nostru YouTube  (în limba engleză)

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/07/billions-of-disposable-masks-and-gloves-ending-up-in-sea-during-coronavirus-pandemic/

Publicat cu permisiune