Milioane de persoane care iau antidepresive ar trebui avertizate asupra riscurilor

Colegiul Regal al Psihiatrilor din Marea Britanie arată că pacienții care doresc tratament pentru depresie ar trebui să fie informați asupra potențialului de ”simptome de sevraj grave și de durată îndelungată”

COMENTARIU

Contrar propagandei pro-medicamente răspândite în media centrală, adevărul este că medicamentele antidepresive sunt departe de a fi sigure. Ilustrând acest lucru, o analiză efectuată pe sute de mii de pacienți și publicată în 2017 a descoperit că aceste medicamente sunt asociate cu un risc semnificativ crescut de deces. Per total, persoanele care au utilizat medicamente au avut un risc de deces cu 33% mai mare decât cei care nu le-au utilizat. Au avut și un risc crescut de a suferi probleme cardiovasculare precum infarcte miocardice și accidente vasculare cerebrale.

În schimb, există din ce în ce mai multe dovezi că abordările nutriționale sunt sigure și eficiente în prevenirea și controlul depresiei. Ilustrând acest lucru, o meta-analiză publicată în 2016 a evaluat 13 studii care au implicat 1233 participanți și a descoperit că suplimentarea cu acizi grași omega-3 poate ajuta la reducerea simptomelor unor afecțiuni depresive majore. Un alt studiu publicat anul trecut a adăugat încă și mai mult suport în vederea utilizării acizilor grași omega-3 în controlul depresiei, descoperind că nivelurile ridicate ale acestor elemente nutritive sunt relaționate cu mai puține cazuri de depresie în rândul pacienților cu insuficiență cardiacă.

Alte cercetări au descoperit dovezi ale legăturii dintre deficitul de vitamine B și depresie. O recenzie științifică publicată în 2017 a dezvăluit faptul că nivelurile scăzute ale vitaminelor B sunt obișnuite în cazul acestei afecțiuni și că suplimentarea cu aceste elemente nutritive îmbunătățește rezultatele în tratamentul depresiei.

În mod asemănător, un studiu clinic publicat în 2017 arăta că suplimentele cu magneziu sunt eficiente în tratarea depresiei ușoare și moderate. Descoperind că suplimentarea zilnică cu magneziu duce la o diminuare semnificativă a simptomelor de anxietate și depresie și că acționează rapid și este bine tolerată, studiul a concluzionat că magneziul ar putea fi o alternativă fără rețetă la medicamentele antidepresive

Cirește despre cercetări care au arătat că alimentația de tip mediteranean poate ajuta la prevenirea depresiei, în acest articol de pe site-ul nostru.

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/05/millions-taking-antidepressant-drugs-must-be-warned-of-dangerous-side-effects/

Publicat cu permisiune