birth

Naşterile premature pot fi prevenite cu aport suplimentar de DHA

„Nașterile premature pot fi reduse dramatic cu suplimentele care conțin acid docosahexaenoic (DHA), un acid gras omega-3, cu o doză de 1000 mg mai eficientă pentru femeile însărcinate cu niveluri scăzute de DHA.” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Asigurarea unui aport nutrițional adecvat în timpul sarcinii este vitală atât pentru sănătatea mamei, cât și a copilului ei în curs de dezvoltare. De fapt, cercetările arată că starea nutrițională a unei mame la debutul sarcinii are o influență importantă asupra creșterii și dezvoltării copilului ei. Acest lucru demonstrează importanța asigurării unui aport adecvat de vitamine, minerale și alte microelemente nutritive necesare chiar înainte ca femeia să rămână însărcinată.

Cercetări recente au arătat că administrarea de vitamine prenatale la începutul sarcinii este asociată cu faptul că bebelușul are un risc mai mic de autism. Cum aproximativ 1 din 54 de copii din Statele Unite sunt acum afectați de spectrul autismului, aceasta este în mod clar o descoperire importantă.

Alte cercetări au arătat că administrarea de ulei de pește și suplimente probiotice în timpul sarcinii poate reduce riscul ca bebelușul să sufere de alergii în copilărie. De asemenea, s-a constatat că bebelușii născuți de mame cu niveluri mai ridicate de vitamina D pot avea un coeficient intelectual mai mare.

Însă nu doar copilul în curs de dezvoltare beneficiază de o nutriție adecvată în timpul sarcinii. Cercetările au arătat că femeile cu un consum mai mare de vitamina C sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta diabet gestațional. În mod similar, suplimentarea cu vitamina D poate reduce riscul mamei de a dezvolta preeclampsie și alte complicații ale sarcinii. Nivelurile mai ridicate de mineral de mangan la începutul sarcinii sunt, de asemenea, legate de un risc mai mic de preeclampsie.

Află mai multe despre importanţa microelementelor nutritive în sarcină citind acest articol de pe site-ul nostru

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/05/study-shows-early-preterm-births-can-be-decreased-with-dha-supplementation/

Publicat cu permisiune