Consumul de legume cu frunze verzi, în cantităţi echivalente doar cu o cană pe zi, poate îmbunătăţi funcţionarea muşchilor, după cum afirmă un nou studiu care arată că un consum ridicat de nitraţi reprezintă o cale de susţinere a forţei muşchilor membrelor inferioare şi funcţia lor fizică [Sursa: nutraingredients.com]
COMENTARIU
În vremurile noastre, mulți oameni nu reușesc să consume suficiente porții de legume în cadrul alimentaţiei zilnice. Acest lucru este regretabil, deoarece legumele sunt asociate cu un risc scăzut de a dezvolta diferite boli cronice, inclusiv boli cardiovasculare, cancer, diabet și hipertensiune.
Legumele crucifere precum broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida, leurda, varza kale, muştarul verde şi napii sunt deosebit de benefice. Cu un conținut ridicat de fibre alimentare, vitamine, minerale și compuși fitochimici, au puternice proprietăți antioxidante importante pentru sănătatea pielii, ochilor și pentru protecție cardiovasculară. Pe lângă faptul că au acțiuni puternice anti-cancerigene, compușii fitochimici din legumele crucifere sunt, de asemenea, cercetați pentru beneficiile lor în neuropatia diabetică, boala Alzheimer, boala Parkinson și leziunile cerebrale.
Află mai multe despre efectele de protecţie ale legumelor crucifere citind acest articol de pe site-ul nostru.
Publicat cu permisiune