comment1008

Nivelul scăzut de fier şi vitamina B12, asociat tulburărilor de comportament la băieţi

Noi cercetări au dat la iveală faptul că nivelurile scăzute ale fierului şi vitaminei B12 la băieţi, sunt asociate cu tulburări de comportament când ajung la gimnaziu.

COMENTARIU

Cercetările științifice nu arată doar că deficitul de microelemente nutritive este asociat cu probleme de comportament, ci și că suplimentarea nutrițională îmbunătățește comportamentul. Într-o demonstrație impresionantă a acestui fapt, un studiu publicat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din California în 2000 a constatat că elevii cărora li s-a administrat un supliment zilnic care conține doar 50% din DZR pentru o perioadă de 4 luni au avut rate mai mici de amenințări, lupte, vandalism, lipsă de respect, conduită dezordonată, sfidare, obscenități, refuzul de a lucra sau de a sluji, de a pune în pericol pe ceilalți și alte delicte.

Ideea care stă la baza acestui domeniu de cercetare este în esență una simplă, și anume, că creierul trebuie să fie hrănit, la fel ca toate celelalte organe ale corpului, și că, prin urmare, este vital să se considere nevoile nutriționale ale creierului ca un factor cheie în schimbarea comportamentului.

Devine deci din ce în ce mai clar că vechea zicală „suntem ceea ce mâncăm” se aplică în aceeaşi măsură pentru sănătatea și comportamentul nostru mental ca și pentru sănătatea noastră fizică.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/05/low-iron-and-vitamin-b12-linked-to-behavior-problems-in-young-boys/

Publicat cu permisiune