study finds significant link between low levels of omega 3 and sleep difficulties 1 1536x864 1

Nivelul scăzut de Omega-3, asociat cu tulburările de somn

“Un studiu a constatat că adulții care au dormit mai puțin de cinci ore au avut niveluri persistente mai scăzute ale acizilor grași omega-3 EPA și DHA în comparație cu cei care au dormit normal între șapte și nouă ore.” [Sursa: nutraingredients.com]

COMENTARIU

Cum 35% dintre adulții din Statele Unite raportează somn insuficient iar prevalența tulburărilor de somn este în creștere, problema este acum o problemă majoră de sănătate publică. Interesant este că o analiză publicată în 2010 a constatat că atât durata scurtă, cât și cea lungă de somn sunt predictori semnificativi ai morții. Cercetătorii au sugerat că somnul constant de 6 până la 8 ore pe noapte poate fi optim pentru sănătate.

Studiile arată că acizii grași omega-3 acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA) sunt ambii importanți în reglarea serotoninei, un neurotransmițător care joacă roluri cheie în modularea atât a trezirii, cât și a somnului. De asemenea, se știe că DHA este implicat în procesele legate de producerea de melatonină, un hormon asociat cu controlul ciclului somn-veghe.

Aceste ultime rezultate ale studiului asupra omega-3 se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care asociază somnul deficitar cu alimentația deficitară. Un studiu publicat în 2019 a descoperit că persoanele care dorm mai puțin de șapte ore pe noapte consumă în medie cantități mai mici de vitamine A, D și B1, precum și magneziu, niacină, calciu, zinc și fosfor.

Află mai multe despre recomandările Dr.Rath în ceea ce priveşte aportul zilnic de vitamine, minerale şi alte microelemente nutritive citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/03/study-finds-significant-link-between-low-levels-of-omega-3-and-sleep-difficulties/

Publicat cu permisiune