Nivelurile crescute de omega 3 reduc depresia în rândul pacienţilor cu insuficienţă cardiacă

Un studiu pilot recent a stablit o legătură dintre nivelurile crescute de omega 3 şi diminuarea simptomelor depresiei în rândul pacienţilor cu insuficienţă cardiacă cronică.

COMENTARIU

Descoperirea acestui studiu se adaugă cercetărilor anterioare în domeniu, arătând că îmbunătăţirea nivelului de omega-3 ajută în lupta împotriva depresiei. impresionant este faptul că un studiu publicat în 2016 a descoperit că suplimentele cu omega-3 pot ajuta chiar şi la reducerea simptomelor depresiei majore.

Alte cercetări au dat la iveală faptul că nivelurile scăzute ale vitaminelor B sunt comune în rândul pacienţilor cu depresie şi că suplimentare cu aceste elemente nutritive îmbunătăţesc rezultatele în cazul depresiei.

În mod similar, un studiu clinic publica tîn 2017 a descoperit că suplimentarea zilnică cu magneziu duce la o ameliorare semnificativă a simptomelor depresiei şi anxietăţii indiferent de vârsta şi sexul pacientului, gravitatea depresiei sau utilizarea medicamentelor antidepresive. Observând că magneziul acţionează rapid şi este bine tolerat, studiul a concluzionat că acesta ar putea fi o alternativă simplă, fără reţetă, la medicamentele farmaceutice.

Află mai multe despre cercetările ştiinţifice care arată cum pot microelementele nutritive să prevină insuficienţa cardiacă, citind acest articol de pe site-ul nostru

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/08/higher-omega-3-levels-linked-to-less-depression-in-heart-failure-patients/

Publicat cu permisiune