Parkinson

Nivelurile ridicate ale vitaminelor C şi E pot reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson

Persoanele care au un aport crescut de vitamina C şi E în alimentaţie pot diminua cu până la 1/3 riscurile de a se îmbolnăvi de boala Parkinson. [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Există din ce în ce mai multe dovezi că vitaminele au efecte benefice în prevenirea și controlul bolii Parkinson. De exemplu, cercetările au arătat că nicotinamida ribozidă, o formă de vitamina B3, are un efect pozitiv asupra celulelor nervoase deteriorate la pacienți. De asemenea, se știe că nivelurile scăzute de vitamina D și vitamina B12 sunt asociate cu simptomele bolii.
Analizând o varietate de studii științifice, o recenzie științifică publicată în 2019 în revista Oxidative Medicine and Cellular Longevity a constatat că vitaminele pot avea beneficii în tratamentul bolii Parkinson. Printre cele examinate în recenzie au fost vitaminele B3, C, D și E. Semnată de cercetători din China, recenzia a constatat că numeroase studii clinice, precum și experimente pe animale și celule, au demonstrat o relație între vitamine și afecțiune. Cercetătorii afirmă în mod specific că suplimentarea adecvată a vitaminelor poate reduce incidența bolii Parkinson la populația generală și poate îmbunătăți simptomele clinice ale pacienților care suferă de aceasta.
Odată cu creșterea incidenței bolii Parkinson și a costurilor sale combinate directe și indirecte, estimate deja la aproape 25 de miliarde $ pe an doar în SUA, nevoia de terapii sigure și eficiente va fi din ce în ce mai mare. Având în vedere siguranța dovedită a vitaminelor, dovezile în creștere în favoarea lor merită luate în considerare atât de către medici, cât și de către cercetători.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/01/high-levels-of-vitamins-c-and-e-may-lower-risk-of-parkinsons-disease/

Publicat cu permisiune