pregnant

Nivelurile ridicate de mangan în primele luni de sarcină, asociate cu scăderea riscului de pre-eclampsie

„O analiză a datelor de la mai mult de 1.300 de femei a constatat că acelea care au avut niveluri mai scăzute ale mineralului esențial mangan la începutul sarcinii au fost mai predispuse să dezvolte preeclampsie, un sindrom grav al tensiunii arteriale, la sfârșitul sarcinii.” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Afecțiune întâlnită în până la 8% din sarcinile din întreaga lume, preeclampsia apare de obicei în a doua jumătate a sarcinii. În timp ce tensiunea arterială ridicată este principalul simptom, pot apărea și alte probleme. Acestea includ umflarea picioarelor, gleznelor, feței și mâinilor; dureri de cap severe; și probleme de vedere. Dacă nu este monitorizată și tratată, preeclampsia poate duce la complicații grave atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

Cercetările publicate în 2019 au constatat că suplimentele cu vitamina D pot reduce riscul ca femeile să dezvolte această afecțiune. Pentru prevenirea optimă, totuși, sunt importanți și alți micronutrienți.

Vitamina C, în combinație cu arginină, magneziu, lizină și prolină, ajută la creșterea elasticității vaselor de sânge și la menținerea tensiunii arteriale normale. O recenzie sistematică recentă și meta-analiză au constatat că nivelurile de vitamina C sunt invers asociate cu tensiunea arterială. În combinație cu alte microelemente nutritive, vitamina C ajută, de asemenea, la reducerea riscului de naştere prematură.

Află mai multe despre importanţa microelementelor nutritive în sarcină citind acest articol de pe site-ul nostru.

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/07/higher-manganese-levels-in-early-pregnancy-linked-to-lower-preeclampsia-risk/

Publicat cu permisiune