00036 200717 web 853x480 1

Nivelurile ridicate de zinc pot scădea inflamaţia în cazul persoanelor HIV-pozitive

Către o lume fără SIDA

Un nou studiu a dat la iveală faptul că deficitul de zinc poate contribui la inflamația cronică la persoanele  HIV-pozitive. Examinând 311 persoane HIV pozitive din Valea Kathmandu din Nepal, cercetarea a implicat 177 de bărbați și 134 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Publicat în revista Biological Trace Element Research, studiul a observat că concentrația medie a proteinei C reactive (CRP), un biomarker al inflamației, a scăzut semnificativ pe măsură ce concentrațiile serice de zinc au crescut la bărbați și femei și la toate grupele de vârstă.

Comentând studiul, autorul principal, Krishna Poudel, a subliniat că CRP a fost asociată cu mai mulți parametri ai evoluţiei bolii HIV și că, deoarece este, de asemenea, un predictor independent de supraviețuire, este punctul central al investigațiilor epidemiologice extinse. Deficitul de zinc fiind obișnuit la pacienții cu HIV, Poudel și co-cercetătorii săi spun că descoperirea lor poate duce la strategii de intervenție pentru a reduce inflamația și a îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții acestor oameni.

Dr.Rath a avut DREPTATE cu privire la HIV / SIDA !

end aids book

Spre deosebire de ceea ce industria farmaceutică și acţionarii săi din presă și medicină doresc să credeţi, studiul realizat de Krishna Poudel și colegii săi a fost pur și simplu cel mai recent dintr-un lung șir de studii care demonstrează că infecția cu HIV și SIDA sunt legate de deficienţe nutriţionale. Mai mult, acum este bine stabilit că suplimentele cu micronutrienți pot oferi beneficii clinice în HIV/SIDA. Un studiu clinic cheie, publicat în noiembrie 2013, a constatat că suplimentarea pe termen lung cu multivitamine și seleniu pentru pacienții infectați cu HIV din Botswana a redus riscul de declin imun și de îmbolnăvire. Publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA), cea mai răspândită revistă medicală din lume, este deosebit de remarcabil faptul că pacienții din acest studiu nu primiseră anterior terapie cu medicamente antiretrovirale toxice (ARV).

Ceea ce ne-a confirmat publicarea studiului JAMA, desigur, este că Dr. Rath a avut dreptate tot timpul. În 2005, când am anunțat prima dată că HIV și SIDA ar putea fi controlate în mod natural, Dr. Rath a devenit rapid ţinta unor atacuri pe scară largă. Motivul pentru aceasta a fost evident, desigur: HIV și SIDA sunt piețe de mai multe miliarde de dolari pentru cartelul farmaceutic. Ca atare, informațiile științifice care salvează vieți despre terapiile naturale cu vitamine nebrevetate reprezintă o amenințare atât pentru profiturile Cartelului, cât și pentru iluzia că medicamentele antiretrovirale (ARV) pot vindeca SIDA.

Adevărul despre medicamentele antiretrovirale (ARV) şi ceea ce nu vor promotorii lor să ştiţi

retrovir box arv medicine

În ciuda impresiei date de promotorii medicamentelor ARV, adevărul este că acestea nu sunt o soluţie pentru HIV sau SIDA. Chiar și presupusa lor capacitate de a produce o oprire susținută a evoluţiei HIV spre SIDA este extrem de discutabilă. în realitate, eficienţa ARV în a avea orice beneficii depinde de o serie de factori; În special, starea nutrițională a pacienților și nivelul celulelor CD4 în momentul în care este început tratamentul ARV.

Mai rău, chiar și după peste un sfert de secol, nu există nicio dovadă pe termen lung (demonstrată fără echivoc în studiile controlate) că medicamentele ARV conferă beneficii clinice dincolo de efectele limitate observate asupra sistemului imunitar și o îmbunătățire pe termen scurt a supraviețuirii – deși însoțită de reacții adverse grave. Efectele secundare ale ARV includ, în mod pervers, deteriorarea sistemului imunitar. Pentru o boală care în sine duce la imunodeficiență, administrarea de medicamente care în cele din urmă o agravează, în mod clar nu acesta este răspunsul.

Importanţa viziunii pe termen lung

După cum am subliniat de-a lungul anilor, știința nu progresează prin aderarea la dogme, ci prin provocări și idei care inspiră căutările de răspunsuri și adevăruri științifice. În ceea ce privește munca pe care o facem, Fundația noastră înțelege pe deplin importanța unei perspective pe termen lung. La urma urmei, acum doar 10 ani ni se spunea că microelementele nutritive pot inversa cursul SIDA. Astăzi, totuși, cu dovezi științifice pe scară largă care arată că avem dreptate și chiar și dr. Luc Montagnier – laureat al Premiului Nobel pentru Medicină în 2008 pentru descoperirea HIV – după ce s-a exprimat pentru nutriție și microelemente nutritice în lupta împotriva HIV/SIDA, scena este pregătită pentru distrugerea unei alte piețe cheie ale cartelului farmaceutic.

Deşi o lume fără SIDA este în mod clar posibilă, cât timp va dura ca ea să apară depinde de cât de repede putem răspândi cu toții informaţiile științifice. În acest sens, le suntem datori celor dintre voi, în special membrilor Alianţei de Sănătate Dr.Rath, care ne-au fost alături și ne-au susținut în anii în care am fost atacați pentru poziția noastră în această problemă. Odată cu trecerea timpului, istoria a dovedit că ceea ce am spus este corect. Următorul pas – și cel mai important dintre toate – este salvarea a milioane de vieți. Hai s-o facem împreună!

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2016/04/higher-zinc-levels-may-decrease-inflammation-in-hiv-positive-people/

Publicat cu permisiune