Nivelurile scăzute de vitamine şi antioxidanţi, responsabile de fragilitatea la vârstnici

Cercetătorii din cadrul The Irish Longitudinal Study on Ageing de la Trinity College din Dublin au demonstrat că nivelurile scăzute ale anumitor vitamine şi antioxidanţi în alimentaţie sunt asociate cu fragilitatea.

COMENTARIU

Deşi această cercetare a fost descrisă în media ca fiind „cel mai mare studiu de până acum”, vizitatorii site-ului nostru nu vor găsi surprinzătoare ideea că nivelurile scăzute ale microelementelor nutritive sunt asociate cu fragilitatea.

După cum ne învaţă cercetările de medicină celulară ale Dr.Rath, cauza primară a majorităţii bolilor cronice ale zilelor noastre, inclusiv a diverselor forme de boli cardiovasculare, diabet, cancer şi altele, este deficitul pe termen lung al vitaminelor, mineralelor, aminoacizilor şi altor microelemente nutritive specifice. Rezultă aşadar că aportul zilnic optim al microelementelor nutritive corecte este măsura preventivă principală pentru menţinerea sănătăţii. În lipsa unui astfel de aport, procesul de îmbătrânire face ca o fragilitate crescută să devină foarte probabilă.

Află despre vitaminele, mineralele, oligoelementele şi alte microelemente nutritive pe care Dr.Rath le recomandă pentru suplimentare zilnică, vizitând pagina de Recomandări pentru Sănătate Celulară de pe site-ul nostru

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/08/lower-levels-of-dietary-vitamins-and-antioxidants-are-linked-to-frailty-in-older-adults/

Publicat cu permisiune