Un nou vaccin cu potențialul de a bloca toate celulele canceroase

COMUNICAT DE PRESĂ

O echipă de cercetători de la Insitutul de Cercetare Dr.Rath din California a produs un vaccin împotriva cancerului, care este eficient în reducerea dezvoltării tumorilor. Vaccin pe bază de peptide, acesta țintește enzimele specifice cunoscute sub denumirea de metaloproteinaze (MMP) care sunt necesare oricărui tip de cancer pentru a dezvolta tumori, metastaze și forma vase de sânge în tumori (angiogeneză). Echipa de cercetători Dr.Rath a arătat că animalele de test vaccinate cu peptide care conțineau secvențe specifice de MMP2 și MMP9, și care ulterior au fost injectate cu celule canceroase de melanom, au avut o reducere medie a volumului tumorilor de 76% comparativ cu lotul de control. Remarcabil este și faptul că o parte din animalele vaccinate nu au dezvoltat niciun fel de cancer.

Studiul a fost publicat în varianta online a publicației Journal of Cellular Medicine and Natural Health.1

Cancerul rămâne cea de-a doua mare epidemie, care ucide în fiecare an peste 7 milioane de oameni din întreaga lume. Decenii de chimio- și radioterapie și o multitudine de terapii recente cu anticorpi au făcut prea puțin pentru a schimba această situație. Acum, această abordare terapeutică promite schimbări.

Comparativ cu anticorpii monoclonali (Mab) sau molecule biosimilare dezvoltate recent pentru combaterea cancerului, abordarea vaccinului anti-MMP promite să fie mult mai eficientă și accesibilă în lupta globală împotriva bolii. În timp ce Mab/moleculele biosimilare sunt direcționate împotriva unui anumit tip de cancer, vaccinul anti-MMP țintește toate tipurile de cancer simultan. Mai mult, în timp ce Mab/moleculele biosimilare necesită de obicei una sau două injecții pe lună, vaccinul anti-MMP necesită o singură injecție, cu potențială amplificare abia după câțiva ani. În plus, în timp ce costurile medii anuale ale terapiilor cu Mab/molecule biosimilare sunt de 100.000$ /pacient și pot ajunge la 700,000$ /pacient / an, vaccinarea anti-MMP – dacă se va dezvolta cu succes – va putea fi oferită oamenilor prin intermediul serviciilor de sănătate naționale și internaționale la costuri de mai puțin de 10$/pacient. Această nouă abordare promite să fie prima terapie accesibilă pentru țările subdezvoltate sau în curs de dezvoltare în lupta globală împotriva cancerului. Și poate cel mai important este faptul că aceste vaccinuri candidat au potențialul de a preveni boala în stadiu incipient, astfel deschizând porțile către eradicarea cancerului ca epidemie umană.

Pentru a proteja această tehnologie valoroasă împotriva monopolizării de către industriile de investiții care ar face-o innacesibilă majorității pacienților și națiunilor, Institutul de Cercetare Dr.Rath a obținut protecția brevetului(2) pentru aceasta înmulte țări. Institutul caută instituții de sănătate publică, organizații de cercetări guvernamentale și alte instituții non-profit în colaborare cu care să dezvolte această strategie promițătoare cu scopul de a trata, preveni și eventual elimina cu succes cancerul.

Contact: Dr. Aleksandra Niedzwiecki, CEO, Dr. Rath Research Institute

Email: contact@drrath.com

References: 

  1. Journal of Cellular Medicine and Natural Health
  2. E.g. US Patents No. 8003110 and 8067009

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/10/patented-new-vaccine-candidates-with-the-potential-to-block-all-types-of-cancer-universally/

Publicat cu permisiune