do not believe the mainstream media 960x540

Nu credeţi ce spune presa! Studiile arată că antioxidanții îmbunătățesc rezultatele clinice COVID-19

O nouă recenzie sistematică a studiilor observaționale și intervenționale examinează utilizarea antioxidanților la pacienții cu COVID-19. Publicate în revista Food Science & Nutrition, rezultatele demonstrează roluri extrem de benefice pentru această clasă de microelemente nutritive în reducerea inflamației, necesarului de ventilație, spitalizărilor, internărilor la terapie intensivă, mortalității și a altor aspecte ale tratării coronavirusului. Confirmând că suplimentarea intravenoasă cu vitamina C scade semnificativ mortalitatea cauzată de COVID-19 în cazurile severe și că studiile arată că vitamina D, seleniul și zincul joacă în mod similar roluri pozitive în combaterea bolii, cercetătorii au ajuns la concluzia că antioxidanții pot îmbunătăți rezultatele clinice.

Autorizată de cercetători din Iran și Canada, recenzia sistemică investighează un total de 36 de studii publicate între 2020 și 2022. Efectuate într-o varietate de țări, inclusiv Statele Unite, China, Germania, Iran, India, Regatul Unit, Franța, Spania, Austria, Belgia, Italia, Elveția, Israel și Japonia, studiile acoperă variantele Alpha, Beta, Gamma, Delta, Epsilon, Zeta, Iota și Kappa SARS-CoV-2. Subliniind că, în ciuda tuturor progreselor medicale din ultimii ani, COVID-19 reprezintă încă amenințări semnificative pentru sănătatea publică, precum și pentru economia globală, cercetătorii subliniază importanța identificării de noi strategii pentru gestionarea sa.

Antioxidanții îmbunătățesc multiple rezultate clinice COVID-19

Rezultatele acestei noi analize demonstrează în mod clar că vitamina C exercită efecte favorabile asupra rezultatelor clinice la pacienții cu COVID-19. Interesant, deşi cercetătorii nu au găsit nicio legătură între nivelurile serice ale vitaminei C și mortalitatea pacienților cu COVID-19, s-a demonstrat că infuzia intravenoasă a acestui microelement nutritiv scade semnificativ mortalitatea în cazurile severe de boală. S-a constatat, de asemenea, că această abordare de tratament reduce nivelurile biomarkerilor inflamatori la pacienți.

Vitamina D – un microelement nutritiv a cărui activitate antioxidantă a fost recent descoperită – s-a dovedit, de asemenea, că joacă un rol cheie în îmbunătățirea rezultatelor clinice COVID-19. S-a constatat că nivelurile insuficiente ale vitaminei D sunt semnificativ legate de apariția manifestărilor COVID-19, cum ar fi febră, niveluri scăzute de oxigen în țesuturile corpului, niveluri scăzute de limfocite și inconștiență. Starea vitaminei D s-a dovedit, în mod similar, a fi invers asociată cu implicarea plămânilor și cu nevoia de ventilație la pacienți. Un studiu controlat randomizat citat de cercetători a arătat că suplimentarea cu vitamina D a scăzut semnificativ internările la terapie intensivă. În general, majoritatea studiilor analizate în revizuire au raportat un rol benefic pentru vitamina D în favoarea supraviețuirii și împotriva mortalității.

Pentru seleniu, cercetătorii au observat o relație pozitivă între rata de vindecare a COVID-19 și nivelurile acestui oligoelement antioxidant măsurate în păr. Deficitul de seleniu seric s-a dovedit, în mod similar, a fi asociat cu riscul de mortalitate. Cercetătorii au concluzionat că seleniul poate îmbunătăți rezultatele clinice ale pacienților cu COVID-19.

În timp ce starea zincului nu s-a dovedit a fi în mod semnificativ legată nici de spitalizare, nici de internarea la terapie intensivă în această recenzie, cercetătorii au remarcat că suplimentarea cu zinc scade spitalizarea și internarea la terapie intensivă. De asemenea, s-a demonstrat că suplimentele de zinc au ca rezultat o reducere semnificativă a necesarului de ventilație și o creștere a numărului de pacienți cu COVID-19 externați din spital, la domiciliu. Analiza a remarcat în continuare o asociere între deficitul de zinc și complicațiile COVID-19.

Alți antioxidanți ale căror roluri benefice sunt menționate în această recenzie includ vitamina A, vitamina E și acidul alfa-lipoic.

Prejudecățile industriei pro-medicamente în știrile media

În ciuda numărului mare de dovezi științifice care există acum care arată că microelementele nutritive sunt eficiente împotriva COVID-19, majoritatea presei centrale continuă să pretindă că nu există astfel de studii. CNN a fost deosebit de activ în acest sens, promovând în special un studiu care susține că vitamina C și zincul nu diminuează simptomele. Încă din martie 2020, New York Times a ajuns deja la concluzia că suplimentele probabil nu vor ajuta în lupta împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, odată cu publicarea acestei ultime recenzii sistematice, astfel de declarații au fost expuse încă o dată ca fiind false.

Principalii beneficiari ai atacurilor media asupra suplimentelor alimentare sunt corporațiile farmaceutice multinaționale și acționarii acestora. Pfizer, BioNTech și Moderna au obținut recent profit de 1.000 de dolari pe secundă, contribuind la vânzările totale din industria medicamentelor care se așteaptă să depășească 1,5 trilioane de dolari în acest an. Întrucât corporațiile farmaceutice sunt o sursă majoră de venituri din publicitate pentru mass-media din lume, nu este greu de văzut ce anume determină părtinirea industriei pro-medicamente în știrile globale. Timpul va spune dacă presa centrală moare sau nu, așa cum se pretinde adesea, dar dacă va fi aşa, va fi doar din propria sa vină.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/10/dont-believe-the-mainstream-media-studies-show-antioxidants-improve-covid-19-clinical-outcomes/

Publicat cu permisiune