25 10 artikle

O abordare naturală a controlului complet al SARS-CoV-2

În ciuda disponibilității vaccinurilor, în fiecare zi numai în SUA mor peste 2.000 de oameni din cauza SARS-CoV-2 și sunt raportate aproximativ 133.000 de cazuri noi. În prezent, peste 182 de milioane de americani (54% din populație) sunt considerați complet vaccinați împotriva virusului și aproximativ 64% au primit cel puțin o doză de vaccin. Cu toate acestea, rapoartele indică faptul că eficienţa vaccinului se reduce în timp. Dozele de rapel sunt acum recomandate, în ciuda lipsei unei viziuni unitare din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente ( Food and Drug Administration, FDA) și a oficialilor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (Center for Disease Control and Prevention, CDC) din țară în acceptarea acestui pas. Mai mult, noile variante ale coronavirusului complică și mai mult imaginea, iar „infecțiile inovatoare” la persoanele complet vaccinate sunt în creștere. Această situație necesită o revizuire a abordărilor actuale și încorporarea de strategii inovatoare de sănătate care sunt eficiente, economice și acceptate de majoritatea oamenilor din întreaga lume.

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr. Rath au cercetat diferite microelemente nutritive care pot acţiona împreună într-un mod coordonat pentru a controla etapele  importante  ale infecției cu SARS-CoV-2. În abordarea lor, ei s-au concentrat pe mecanismele cheie ale infecției. Etapa inițială a infecției este atunci când virusul se atașează de un receptor specific de pe pereții celulei gazdă. Această „uşă de intrare” – cunoscută sub numele de receptorul enzimei de conversie a angiotensinei 2 (ACE2) – este prezentă pe multe tipuri de celule, inclusiv pe cele ale sistemelor respirator, cardiovascular, digestiv și excretor.

Un alt receptor implicat în atașarea virală este neuropilina-1 (NRP1). În plus, procesele de atașare virală și de intrare celulară necesită și activarea altor enzime ale celulei gazdă, cum ar fi proteaza transmembranară serină-2 (TMPRSS2), furina și catepsina L. Odată intrat în interiorul celulei, coronavirusul se înmulțește folosind o altă enzimă, ARN polimerază dependentă de ARN (RdRp). Aceste enzime sunt vizate de companiile farmaceutice în dezvoltarea de medicamente împotriva COVID-19. Cu toate acestea, mulți compuși naturali acționează asupra acelorași ținte pentru a bloca intrarea coronavirusului și multiplicarea acestuia în celule.

Un studiu recent publicat de oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr. Rath a demonstrat faptul că o combinație specifică de compuși din plante, inclusiv extract de ceai verde, extract de rădăcină de turmeric, extracte de legume crucifere, resveratrol și quercetină, a fost capabilă să inhibe simultan etapele cheie implicate în atașarea virală, multiplicarea și răspândirea SARS-CoV-2. Aceste descoperiri se extind pe rezultatele anterioare ale echipei de cercetare, care au arătat că aceeași combinație ar putea inhiba în mod eficient, cu până la 90%, expresia ACE2 pe celulele pulmonare,

Studiul recent a arătat, de asemenea, efectul acestei combinații de compuși vegetali în scăderea expresiei NRP1. Compușii au redus suplimentar activitatea TMPRSS2, a catepsinei L și a furinei, afectând astfel infecțiozitatea și atașarea coronavirusului. Mai mult, cercetătorii au observat în continuare o scădere semnificativă statistic a activității RdRp, care a redus capacitatea virusului de a se multiplica în interiorul celulelor.

Această interferență coordonată cu mai multe mecanisme de infectare SARS-CoV-2 este posibilă datorită proprietăților unice ale compușilor naturali. În prezent, când nu există un tratament eficient disponibil pentru COVID-19, studiile susținute de cercetări ale compușilor naturali siguri cu eficienţă dovedită par a fi o modalitate prudentă de a ne proteja.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/10/a-natural-approach-to-the-comprehensive-control-of-sars-cov-2/

Publicat cu permisiune